lokacija: Apatin
objavljeno: 10.12.2018.

U toku prijave za školicu za trudnice u Apatinu

Društvo

Po prvi put u opštini Apatin, 17. decembra počinje školica za trudnice. Iz apatinskog Doma zdravlja poručuju da su u toku prijave za prvu grupu polaznica, koje će obuhvatiti trudnice od šestog meseca naviše. 

Radi se o besplatnom programu koji će se od sada stalno održavati, kroz više ciklusa u toku godine. Predavanja u okviru školice će se izvoditi u posebno uređenim prostorijama Doma zdravlja. 
 
- Uređenje prostorija za školicu i samo pokretanje školice je jedan od značajnih projekata koje sprovodimo u oblasti zdravstva, pored izgradnje lifta i kupovine novog saniteta za Dom zdravlja, podseća Dubravka Кorać, zamenik predsednika opštine Apatin.
 
- Školice za trudnice su važan vid podrške roditeljstvu i ponosna sam što smo pokrenuli takav program u Apatinu. Prvi ciklus u decembru i januaru će se sastojati od sedam predavanja, kaže Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja. 
 
Partner lokalne samouprave i apatinskog Doma zdravlja na sprovođenju projekta školice je banka matičnih ćelija CryoSave.
 
- Izuzetno smo zadovoljni što smo deo ovog sjajnog projekta, posebno jer se školica za trudnice sada po prvi put održava u Apatinu. Iskustvo pokazuje da je ovakva vrsta podrške budućim majkama od velikog značaja jer olakšava boravak u porodilištu i doprinosi kvalitetnijoj brizi o bebi, rekla je Ivana Radak, direktorka CryoSave.
 
Projekat su podržali i lanac apoteka Galen Pharm, kao i brendovi Minakva i Humana. Sve informacije o školici mogu se dobiti svakoga dana u patronažnoj službi Doma zdravlja Apatin.

Izvor: Info tim opštine Apatin
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...