lokacija: Apatin
objavljeno: 07.11.2018.
Autor: Jelena

U Domu za stare i penzionere Apatin otvorena izložba fotografija Trenuci stvarnosti

Društvo

Dom za stare i penzionere Apatin četvrtu godiinu za redom organizovao je foto konkurs pod nazivom ,,Trenuci stvarnosti''. Ove godine na konkurs su  prispele čak 252 fotografije korisnika iz 24 ustanove socijalne zaštite na nivou cele države. Takođe, učešće je uzela i Sigurna kuća iz Zrenjanina. 23 fotografije ušle su u uži izbor, a one se takođe nalaze i u Katalogu koji je odštampan. Najbolje fotografije izložene su u prostorijama apatinskog Doma, a tom prilikom danas je organizovano i svečano otvaranje izložbe.

 

 

U kulturno umetničkom delu programa učestvoval su profesori OMŠ ,,Stevan Hristić'' iz Apatina, Mirko Đurić i Duško Mešinkovski. 
 
 
Prisutnima se obratila Slađana Šušnjar, direktorka Doma za stare i penzionere Apatin, i izrazila zadovoljstvo što za njihov foto konkurs iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje. 
 
 
Najteži zadatak imao je žiri koji je trebalo da odabere najuspešnije fotografije. Nije im bilo ni malo lako. Na foto konkurs ,,Trenuci stvarnosti 4'' prijavilo se ne samo puno fotografija, već i puno fantastičnih fotografija.  Žiri je radio u sledećem sastavu: fotograf Dušan Kozoderović iz Sombora, diplomirana socijalna radnica Žarka Crnobrnja, inače rukovodilac stručne službe za rad sa korisnicima Doma u Apatinu, i Filip Uzelac, radni terapeut.
 
U ime žirija prisutnima se obratio fotograf Dušan Kozoderović, istakavši kako su ove godine imali izuzetno težak zadatak. Kozoderović je naglasio kako je on po treći put u sastavu žirija foto konkursa ,,Trenuci stvarnosti'' i kako mu je posebno drago što su fotografije iz godine u godinu sve bolje i bolje.
 
 
Po oceni korisnika Doma u Apatinu, najuspešnija fotografija stigla je iz Gerontološkog centra “Srem” iz Rume, autora Nikole Beusa. 
 
Specijalna nagrada pripala je Sigurnoj kući iz Zrenjanina, autor Ž.B.
 
Treće mesto osvojio je Dom za stare i penzionere Apatin, sa fotografijom Predraga Zečevića. Predraga.
 
Drugo mesto pripalo je GERONTOLOŠKOM CENTRU NOVI SAD, zahvajujući fotografiji Darinke Jurišić.
 
Prvo mesto i titulu najlepše fotografije osvojio je Dom za stare MASS 021 Veternik, sa fotografijom Gizele Đeri.
 
 
Izložbu fotografija ,,Trenuci stvarnosti 4'' zvanično je proglasila otvorenom Tatijana Grnčarski, direktorka Pokrajinskog zavoda socijalne zaštite iz Novog Sada, izrazivši zadovoljstvo što je ponovo u Apatinu ovim lepim povodom.
 
Grnčarski je istakla kako je, zahvaljujući Slađani Šušnjar, direktorki, Dom za stare i penzionere u Apatinu ustanova za primer, te pohvalila ideju i realizaciju projekta ,,Trenuci stvarnosti''. Prema rečima Tatijane Grnčarski, bogat sadržaj života korisnika ustanova socijalne zaštite jedan je od prioriteta, a apatinski Dom svakako akcenat stavlja upravo na to. 
 
 
Ono što je posebno obradovalo direktorku Pokrajinskog zavoda socijalne zaštite je činjenica da je na fotografijama koje su danas izložene u Domu najveći broj nasmejanih lica, a što je pokazatelj da ustanove socijalne zaštite u našoj zemlji dobro obavljaju svoj posao.
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...