lokacija: Apatin
objavljeno: 24.07.2018.

TID regata uplovljava u Apatin

Društvo

TID regata je najstarija, najduža i najveća, međunarodna sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu. Održava se po 63. put i prolazi kroz deset, a zaustavlja se u osam zemalja.

Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Započeta je u Nemačkom gradu Ingolštat 23. juna i trajaće ukupno 75 dana.
 
U Srbiju, odnosno u Apatin, 25. jula će uploviti 140 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.
 
Regata ove godine neće pristati u Bogojevu u opštini Odžaci, zbog dogovora da to mesto i Aljmaš u Hrvatskoj naizmenično budu domaćini regatašima, tako da će ove godine doček biti na hrvatskoj strani Dunava.
 
U Srbiji će regataši posetiti mesta koja se nalaze na toku Dunava: Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo, Brza Palanka, Đerdap II.
 
Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.
 
Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije, uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi.
 
Kajakaši se uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.
 
Organizatori pozivaju sve ljubitelje sporta, rekreacije, boravka u prirodi i zdravog načina života da se pridruže Dunavskoj regati.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata...

I pored velikih izazova sa kojima se suočavaju mladi - visoka stopa nezaposlenosti, odliv mozgova, niska participacija...

U okviru serijala "Depresiju je moguće pobediti", u utorak, 23. aprila, sa početkom u 17 časova u Maloj...

Zbog radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Apatin, početak najavljenog ciklusa predavanja školice za trudnice pomeren je na 25....

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod...

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...