lokacija: Apatin
objavljeno: 24.07.2018.

TID regata uplovljava u Apatin

Društvo

TID regata je najstarija, najduža i najveća, međunarodna sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu. Održava se po 63. put i prolazi kroz deset, a zaustavlja se u osam zemalja.

Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Započeta je u Nemačkom gradu Ingolštat 23. juna i trajaće ukupno 75 dana.
 
U Srbiju, odnosno u Apatin, 25. jula će uploviti 140 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.
 
Regata ove godine neće pristati u Bogojevu u opštini Odžaci, zbog dogovora da to mesto i Aljmaš u Hrvatskoj naizmenično budu domaćini regatašima, tako da će ove godine doček biti na hrvatskoj strani Dunava.
 
U Srbiji će regataši posetiti mesta koja se nalaze na toku Dunava: Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo, Brza Palanka, Đerdap II.
 
Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.
 
Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije, uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi.
 
Kajakaši se uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.
 
Organizatori pozivaju sve ljubitelje sporta, rekreacije, boravka u prirodi i zdravog načina života da se pridruže Dunavskoj regati.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...