lokacija: Apatin
objavljeno: 04.07.2018.
Autor: Jelena

Sa najmlađima u Apatinu započelo obeležavanje Međunarodnog dana Dunava

Društvo

30. jun obeležava se kao Međunarodni dan Dunava. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, prigodan program upriličen povodom ovog dana, u Apatinu je organizovan danas, 04. jula, uz prisustvo velikog broja naših najmlađih sugrađana.

U sali za konferencije na apatinskoj marini za decu je bila organizovana radionica, u okviru koje su slikali na temu Dunava, a takođe i izrađivali unikatne magnete sa istom tematikom. U ime Marine pozdravila ih je Ljiljana Krec, drektorka JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i Milana Srdić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ljiljana Krec, u ime apatinske Marine, poželela je malim Apatincima dobrodošlicu i uvela ih u sadržaje kojima će prisustvovati tokom dana. 
 
Deca su na kreativan način učila o Dunavu, a o reci, kao i životinjskom svetu koji u njemu živi interesantno predavanje im je održao strastveni dugododišnji ribolovac i ljubitelj reke, Milan Ćopić, predsednik USR ,,Bucov'' iz Apatina. 
 
Jedan od dečaka, Mihajlo Sikilić, došao je pripremljen i predstavnicima lokalne samouprave poklonio divan crtež Dunava, a za koji mu je obećano da će biti uramljen i postavljen na adekvatno metsto u apatinskoj Marini.
 
Po završetku radionice i predavanja, deca su se u nekoliko grupa provozala brodićem ,,Apatinka'', čime su posebno bili oduševljeni.
 
Mališani koja su osvojili nagrade za najbolje radove su:

1. mesto Dragan Karajica
2. mesto Krsman Luka Kršić
3. mesto Mila Šakić
 
Svoje nagrade preuzeće na Gradskoj plaži od 18 sati, kada se i nastavlja program obeležavanja Međunarodnog dana Dunava u Apatinu.
 
Podsećanja radi, na plaži će u popodnevnim satima naši najmlađi, uz zvuke tamburice, kuvati apatinski riblji paprikaš. Svi prisutni će moći da glasaju za najlepše fotografije poslate na konkurs za Dan Dunava 2018, a u večernjim satima će se prikazivati dečiji film na bioskopu na otvorenom. Organizatori, osim navedenog, najavljuju i poneko iznenađenje.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...