lokacija: Apatin
objavljeno: 30.07.2018.

Prijavite se za besplatne obuke za mlade promotere

Društvo

Novosadski humanitarni centar (NSHC) poziva zainteresovane i motivisane mlade ljude (starosti između 18 i 30 godina), a koji žive u Novom Sadu, Apatinu, Kuli, Surdulici ili Vladičinom Hanu, da se prijave za učešće u programu mobilnosti i obuke za mlade promotere.

Mladi promoteri (takođe poznati kao greeters) su volonteri koji žele dobrodošlicu gostima u njihovom gradu ili regionu. Oni gostima pokazuju svoj kraj kao što bi to radili sa prijateljima ili porodicom. To je oblik socijalnog turizma: stanovnici učestvuju u aktivnostima gostiju, a gosti mogu da upoznaju lokalni život u mestima koje posećuju.
 
Program mobilnosti i treninga se realizuje u okviru projekta "Mladi promoteri - unapređenje razumevanja, izgradnja interkulturalnih kompetencija" koji finansira RYCO - Regionalna kancelarija za saradnju mladih. Projekat realizuje NSHC u partnerstvu sa organizacijom Syri i Vizionit i Udruženjem nastavnika i učenika engleskog jezika SOL.
 
Opšti cilj projekta je da doprinese pomirenju u regionu Zapadnog Balkana kroz povećanje mobilnosti mladih, aktivizma i saradnje. Projekat ima za cilj unapređenje interkulturalnog dijaloga i razumevanja u regionu, te promovisanje interkulturalnih kompetencija kao sredstva za jačanje aktivizma i zapošljavanja mladih. Stoga će za učešće u ovom programu biti izabrana mešovita grupa od 20 mladih ljudi (10 iz Novog Sada, Apatina, Kula, Surdulice i Vladičinog Hana, i 10 iz Peći, Đakovice i Prizrena).
 
Aktivnosti mobilnosti i obuke će se odvijati u dva dela:
- Prvi deo će trajati 3 dana i održaće se u Peći, sa posetama Đakovici i Prizrenu, oktobra 2018.
- Drugi deo će trajati 3 dana i održaće se u Šapcu, sa posetom Novom Sadu, tokom novembra 2018.
 
Engleski jezik će biti glavni jezik i koristiće se tokom čitave aktivnosti.

Troškovi obuke, putovanja, smeštaja, ishrane i osveženja će biti u potpunosti pokriveni projektom.
 
KO MOŽE DA SE PRIJAVI?
 
Pozivaju se  kandidati i kandidatkinje starosti između 18 i 30 godina, sa dovoljnim znanjem engleskog jezika da mogu da prate obuku. Prednost će biti data visoko motivisanim pojedincima koji su zainteresovani za putovanja, interkulturalno učenje, susretanje vršnjaka iz regiona i regionalnu razmenu. Tokom odabira, pažnja će se posvetiti ravnomernoj rodnoj zastupljenosti. Prednost će takođe biti data mladima iz ugroženih grupa.
 
Zainteresovani treba da se prijave popunjavanjem formulara za prijavu i slanjem na e-mail adresu: [email protected] . Rok za prijavu je 14. septembar 2018.
 
Uspešni kandidati će biti obavešteni o odabiru do 21. septembra. NSHC zadržava pravo da potencijalne kandidate pozove na razgovor tokom odabira. Finalna lista odabranih biće objavljena do 28. septembra 2018.
 
Kontakt osoba za sva pitanja u vezi sa ovim Otvorenim pozivom je Mira Novaković Ilin (email: [email protected] telefon: 021/ 423-024.
 
Prijavni formular, kao i text otvorenog poziva možete preuzeti na sajtu opštine Apatin, ili klikom OVDE.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...