lokacija: Apatin
objavljeno: 02.10.2018.

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez svečano otvorio u Prigrevici teretanu na otvorenom

Društvo

U prisustvu velikog broja dece, meštana, predstavnika lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u Prigrevici je danas svečano otvorena teretana na otvorenom. Ovu teretanu su zajedno izgradili opština Apatin i Pokrajinski sekretarijat za sport i obrazovanje. Podsećanja radi, vrednost investicije iznosi oko 5,5 miliona dinara, sa time da je iz pokrajinskih fondova dobijeno 2,5 miliona, a ostalo je finansirala opština Apatin.

Svojim dolaskom svečano otvaranje uveličao je nekada vrsni odbojkaš, a danas Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, koji je ujedno i otvorio teretanu.
 
- Draga deco, poštovani predsedniče opštine Apatin, dragi roditelji, meštani Prigrevice. Ja danas ima veliku čast i zadovoljstvo da vam se obratim u ime Pokrajinske vlade Vojvodine i u ime Sekretarijata za sport i omladinu, a koje je zajedno sa opštinom Apatin finansiralo ovu teretanu na otvorenom. Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas vidim ovde i kako čujem teren je uvek prepun vežbača i dece, te sam prezadovoljan što imate ovde dobre uslove da se lepo družite i da trenirate, jer je to važno za vas kako bi dobro i zdravo rasli, a i deca koja su aktivnija u sportu bolja su u školi, kazao je Vladimir Batez.
 
Prema Batezovim rečima, opština Apatin je veliki partner Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, te se prisetio da je prošle godine realizovan projekat izgradnje sportskih terena u Kupusini, kao i teretane na otvorenom u Apatinu.
 
Ispred OŠ "Mladost" iz Prigrevice, prisutnim gostima obratila se direktorka Evica Ostojić koja se zahvalila svim ljudima koji su učestvovali u izgradnji teretane i poželela deci da što više vremena provode ovde vežbajući i odrastajuću uz sport, a ne uz mobilne telefone.
 
- Nadam se da ćete na lep način koristiti ovu "oazu" u našem selu, ne samo za sport, nego i za druženje. Zato mobilne telefone ostavite kod kuće i dođite ovde da se družite sa svojim drugarima,  izjavila je Ostojićeva.
 
Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać, iskazala je veliko zadovoljstvo završavanjem radova na ovom projektu, jer se o teretani na otvorenom u Prigrevici dugo govorilo.
 
- Idejno rešenje je urađeno pre više od godinu dana i sa velikim zadovoljstvom kažem da je realizovana baš onako kako smo to planirali, pre svega zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu kao i kancelariji za lokalno-ekonomski razvoj opštine Apatin. Nadam se da ćete je koristiti dugo, da ćete je čuvati, nadam se da ćemo i druge investicije u Prigrevici napraviti onako kako smo planirali, pre svega to se odnosi na renoviranje škole. Čitava ova ideja i smisao našeg rada je da ovo selo živi i da vi ostanete u njemu i koje bi trebalo da iza nas ostane lepše nego kada smo mi došli, rekla je Dubravka Korać.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...