lokacija: Apatin
objavljeno: 11.01.2019.

Pokrajina odobrila sredstva za nastavak projekta Apatin, moj grad

Društvo

Početkom marta prošle godine započet je projekat „Apatin, moj grad“. Glavni cilj projekta jeste edukacija i širenje svesti omladine i dece o kulturnoj i istorijskoj baštini, kao i prirodnim potencijalima kojima raspolaže opština Apatin.

Projekat se realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Apatin i JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom ,,Apatin'', a podržala su ga i brojna udruženja apatinske opštine. Nosilac kompletnog projekta je Кancelarija za mlade opštine Apatin.
 
Aktivnosti ovog projekta sprovode se u dve faze:
U sklopu prve faze, održane su prezentacije projekta u apatinskim srednjim školama, gde su zainteresovani učenici imali prilike da se detaljnije upoznaju sa planom rada, kao i da se prijave za učešće u projektu. 
Prva faza pored obilaska škola podrazumevala je edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak kako Apatina, tako i svih sela apatinske opštine. Кroz sedam ovakvih izleta deca su se upoznala sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina. Na ovim izletima učesnici su aktivno učestvovali, a nakon završetka prve faze projekta deca su mogla da se opredele da li će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.
 
 
Кako bi se krenulo u realizaciju druge faze, Кancelarija za mlade opštine Apatin je jesenas konkurisala na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, te su na osnovu toga odobrena sredstva u visino od 200.000,00 dinara.
 
Druga faza projekta podrazumeva uključivanje i dece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, gde će im učenici srednjih škola biti vršnjački edukatori (učesnici u prvoj fazi projekta) koji će im organizovati izlete uz podršku rukovodioca projekta.
Vršnjački edukatori će imati priliku da se bave istraživačkim radom na zadatu temu, i za njih će biti organizovane ekskurzije u Hrvatsku, Mađarsku kao i studijsko putovanje u Nemačku. Učesnici projekta će imti obavezu da predstave projekat u formi kratkog filma, a prezentacija celog projekta i istraživačkog filma će biti medijski prikazana što ujedno predstavlja i završetak projekta.
 
Izvor: Info služba opštine Apatin 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...