lokacija: Apatin
objavljeno: 26.07.2018.
Autor: Jelena

Opština Apatin organizovala prijem za 120 regataša iz cele Evrope

Društvo

TID regata je najstarija, najduža i najveća, međunarodna sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu. Održava se po 63. put i prolazi kroz deset, a zaustavlja se u osam zemalja.

Započeta je u Nemačkom gradu Ingolštat 23. juna i trajaće ukupno 75 dana.
 
Apatin je prva stanica u Srbiji u koju su regataši uplovili juče, 25. jula, a ove godine ih ima oko 120 iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.
 
Učesnici TID regate sinoć su podigli kamp na stadionu kraj Dunava, a opština Apatin i Turistička organizacija organizovali su za goste druženje i večeru.
 
 
Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije, uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi. 
Predrag Bogdanović, sekretar Odbora za turizam Srbije, inače prevodilac i vođa puta, za 025info web portal je istakao kako opština Apatin spada među najbolje domaćine.
 
 
- Apatinci su sjajni domaćini. U vašem gradu godinama unazad imamo fantastičan prijem i kod vas se osećamo kao kod kuće. Poslednje dve godine vaš fudbalski klub nam je ustupio prostor za kamp, koristimo usluge apatinske Marine, imamo fantastičnu saradnju sa TO opštine Apatin, kao i sa samom opštinom, rekao je Bogdanović.
Prema rečima sekretara Odbora za turizam Srbije, nikad nije kasno priključiti se ovoj najvećoj i najdužoj regati. 
- Svi zainteresovani mogu se priključiti ili isključiti gde god žele, u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena, a mi ćemo rado primiti svakog novog učesnika. Potrebne informacije mogu se dobiti u Turističkim organizacijama opština i gradova kroz koje prolazimo ili na sajtu Kajakaškog saveza Srbije, kaže Bogdanović.
 
Učesnike 63. Međunarodne TID regate, pozdravio je i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, poželevši im ugodan boravak u našem gradu i mirnu vodu u nastavku njihovog putovanja.
 
 
Ispred Turističke organizacije opštine Apatin, regatašima se obratio i Nemanja Jović, direktor TO.
- Apatin je opština koja čuva i neguje tradiciju, a vi ste svakako za ove 63 godine postali deo naše tradicije. Trudićemo se i ubuduće da vas ugostimo kako dolikuje i uvek ćete biti dobrodošli u naš grad, rekao je Jović.
 
 
U Srbiji će regataši, osim Apatina kao prve stanice, posetiti i druga mesta koja se nalaze na toku Dunava: Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo, Brza Palanka, Đerdap II.
 
Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata...

I pored velikih izazova sa kojima se suočavaju mladi - visoka stopa nezaposlenosti, odliv mozgova, niska participacija...

U okviru serijala "Depresiju je moguće pobediti", u utorak, 23. aprila, sa početkom u 17 časova u Maloj...

Zbog radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Apatin, početak najavljenog ciklusa predavanja školice za trudnice pomeren je na 25....

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod...

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...