lokacija: Apatin
objavljeno: 02.11.2018.

Izlagači apatinske opštine besplatno na Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Društvo

Beogradski sajam će ove godine, po 13.-ti put za redom, biti domaćin Sajma etno hrane i pića. U pitanju je najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, a koja će biti održana od 21. do 24. novembra. Sajam se organizuje s ciljem negovanja kulture ishrane zasnovane na tradiciji, a takođe i afirmacije proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Pravo učešća na manifestaciji imaju proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda i pića koji imaju registrovanu proizvodnju na tržištu, proizvođači opreme za proizvodnju, čuvanje, pakovanje i serviranje ovakvih proizvoda, kao i kuće koje se bave sertifikacijom proizvodnje, a takođe i proizvođači sadnog materijala od kojeg se dobijaju sirovine za ovu vrstu proizvodnje.
 
Učesnici i posetioci manifestacije, pored poslovnih kontakata, stiču i informacije o standardizaciji, pakovanju, metodama prodaje i planovima institucija za unapređenje ove vrste proizvodnje. 
 
Na Sajmu će svoje mesto pronaći i izlagači Zapadno-bačkog okruga.
 
Turistička organizacija Apatin organizuje besplatan odlazak na Sajam etno hrane i pića za proizvođače tradicionalnih prehrambenih proizvoda sa teritorije opštine Apatin. Svi zainteresovani mogu da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Apatin, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, sve do 15. novembra.
 
Podsećanja radi, prošlogodišnji Sajam posetilo je više od 5.000 ljudi, a organizatori ove godine očekuju još veću posećenost.
 
Na predstojećem Sajmu etno hrane i pića biće organizovano ocenjivanje proizvoda, a koje se u praksi pokazalo kao izuzetno afirmativno, jer su svi dosadašnji nagrađivani učesnici unapredili kvalitet svojih proizvoda.
 
Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i grad Beograd, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Zadružnim savezom Srbije.

Izvor i foto: apatin.org.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata...

I pored velikih izazova sa kojima se suočavaju mladi - visoka stopa nezaposlenosti, odliv mozgova, niska participacija...

U okviru serijala "Depresiju je moguće pobediti", u utorak, 23. aprila, sa početkom u 17 časova u Maloj...

Zbog radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Apatin, početak najavljenog ciklusa predavanja školice za trudnice pomeren je na 25....

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod...

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...