lokacija: Apatin
objavljeno: 02.11.2018.

Izlagači apatinske opštine besplatno na Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Društvo

Beogradski sajam će ove godine, po 13.-ti put za redom, biti domaćin Sajma etno hrane i pića. U pitanju je najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, a koja će biti održana od 21. do 24. novembra. Sajam se organizuje s ciljem negovanja kulture ishrane zasnovane na tradiciji, a takođe i afirmacije proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Pravo učešća na manifestaciji imaju proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda i pića koji imaju registrovanu proizvodnju na tržištu, proizvođači opreme za proizvodnju, čuvanje, pakovanje i serviranje ovakvih proizvoda, kao i kuće koje se bave sertifikacijom proizvodnje, a takođe i proizvođači sadnog materijala od kojeg se dobijaju sirovine za ovu vrstu proizvodnje.
 
Učesnici i posetioci manifestacije, pored poslovnih kontakata, stiču i informacije o standardizaciji, pakovanju, metodama prodaje i planovima institucija za unapređenje ove vrste proizvodnje. 
 
Na Sajmu će svoje mesto pronaći i izlagači Zapadno-bačkog okruga.
 
Turistička organizacija Apatin organizuje besplatan odlazak na Sajam etno hrane i pića za proizvođače tradicionalnih prehrambenih proizvoda sa teritorije opštine Apatin. Svi zainteresovani mogu da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Apatin, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, sve do 15. novembra.
 
Podsećanja radi, prošlogodišnji Sajam posetilo je više od 5.000 ljudi, a organizatori ove godine očekuju još veću posećenost.
 
Na predstojećem Sajmu etno hrane i pića biće organizovano ocenjivanje proizvoda, a koje se u praksi pokazalo kao izuzetno afirmativno, jer su svi dosadašnji nagrađivani učesnici unapredili kvalitet svojih proizvoda.
 
Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i grad Beograd, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Zadružnim savezom Srbije.

Izvor i foto: apatin.org.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...