lokacija: Apatin
objavljeno: 19.07.2018.
Autor: Jelena

Dom zdravlja Apatin uskoro bogatiji za još jedno sanitetsko vozilo i lift

Društvo

Dugo najavljivani lift u objektu Doma zdravlja u Apatinu, na mestu gde se nalaze Medicina rada, Opšta praksa i laboratorija, konačno će biti ugrađen.

- Projekat za lift je završen. Lokalna samouprava je obezbedila sredstva, a ono što nam sledi je raspisivanje javne nabavke i početak realizacije ugradnje lifta. Investicija je vredna oko pet miliona dinara, a nadamo se da će ugradnja lifta početi već u septembru mesecu, rekla je za 025info web portal Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja u Apatinu.
 
Bajićeva je otkrila da će njihova ustanova, opet zahvaljujući lokalnoj samoupravi, uskoro dobiti još jedno novo sanitetsko vozilo. U pitanju je investicija vredna 4.300.000 dinara.
 
 
- Prošle godine smo obećali da ćemo obezbediti još jedan sanitet i čast mi je da vas obavestim da će i to već početkom jeseni biti realizovano. Primarna zdravstvena zaštita prioritet je lokalne samouprave, te smo zahvaljujući njima prošle godine obezbedili jedno novo sanitetsko vozilo, a evo već ove godine nam stiže drugo. Javna nabavka se sutra zatvara, rok isporuke je 60 dana, tako da nam u drugoj polovini septembra stiže novo vozilo, kaže Branka Bajić.
 
Prema rečima Bajićeve, u prethodnom periodu bilo je problema sa kadrovima. Dva lekara su otišla u Dom zdravlja u Sombor, a neke doktorke na trudnička i porodiljska odsustva.
- To su stvari sa kojima se, nažalost, susreću sve zdravstvene ustanove. U jednom momentu smo se susreli sa velikim problemom, naročito u selima, a ovde konkretno govorim o Prigrevici i Sonti. Saglasnost za zapošljavanje čekamo, ali lokalna samouprava nam je i tu nesebično izašla u susret, te izdvojila sredstva za 4 lekara, jednog u Sonti, jednog u Prigrevici i dva na Hitnoj službi, tako da sada sve funkcioniše kako treba, ističe pomoćnik direktora Doma zdravlja.
 
Smanjenje redova u Domovima zdravlja i bolji uslovi za pacijente i zaposlene cilj su ka kome teže sve zdravstvene ustanove. S tim u vezi, Bajićeva je istakla i značaj uvođenja elektronskih recepata. 
- U proteklom periodu u apatinskom Domu zdravlja zaživelo je uvođenje elektronskih recepata. To za sad dosta dobro funkcioniše, a pacijentima se izdaju lekovi i na 4 i na 6 meseci, a što je značajno smanjilo redove u čekaonicama. Kao i svaka novina, mali tehnički problemi se tu i tamo pojave, ali vrlo brzo ih rešimo. Zahvaljujući ovome, lekari su rasterećeniji i imaju više vremena da se posvete samom pregledu pacijenata, a što je od izuzetne važnosti za podizanje kvaliteta usluge same zdravstvene zaštite, zaključuje Branka Bajić.
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata...

I pored velikih izazova sa kojima se suočavaju mladi - visoka stopa nezaposlenosti, odliv mozgova, niska participacija...

U okviru serijala "Depresiju je moguće pobediti", u utorak, 23. aprila, sa početkom u 17 časova u Maloj...

Zbog radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Apatin, početak najavljenog ciklusa predavanja školice za trudnice pomeren je na 25....

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod...

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...