lokacija: Apatin
objavljeno: 03.08.2018.

Dom za stare Apatin od od Pokrajine dobio 3.400.000 dinara

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je danas u Novom Sadu ugovore direktorki Doma za stare i penzioere Apatin, Slađani Šušnjar, za podizanje kvaliteta i standardizaciju usluga koje se pružaju korisnicima na smeštaju. Dom iz Apatina je ostvario pravo na bespovratna sredstva na osnovu javnog konkursa.

Apatinska ustanova dobila je ukupno 3.400.000 dinara, od čega je jedan deo namenjen rekonstrukciji i adaptaciji kupatila u Domu, dok je drugi deo sredstava namenjen projektu uvođenja informacijonog sistema, a koji se uvodi u ustanove socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u ukupnoj vrednosti od 235 miliona dinara, istakavši da je trajno opredeljenje i obaveza Pokrajinske vlade da stvori odgovarajuće uslove za život i rad u svakoj od 27 ustanova socijalne zaštite, čiji je pokrajina osnivač.
 
On je naglasio da je ulaganje u oblast socijalne zaštite jedan od prioriteta Vlade na čijem je čelu, a to potvrđuje, kako je naveo, poseban sekretarijat koji je formiran prilikom izbora Pokrajinske vlade i gotovo udvostručena sredstva za ove namene.
 
 
- Zatekli smo budžet od 400 miliona dinara za potrebe svih segmenata socijalne zaštite, a mi danas raspolažemo sa 726 miliona dinara u 2018. godini i to pokazuje da intenzivno i kontinuirano radimo na podizanju standarda u ustanovama socijalne zaštite“, naglasio je predsednik Mirović i najavio da će se sa ovom vrstom ulaganja nastaviti i narednih godina.
 
Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić rekao je da su danas uručena 44 ugovora predstavnicima 22 ustanove socijalne zaštite, te dodao da je resorni sekretarijat brojnim merama i programima, realizovanim u protekle dve godine, znatno podigao nivo socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine.
 
 
Osim ulaganja u Dom za stare i penzionere Apatin, kada je u pitanju ZBO, za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju tople veze, lifta i zastakljene terase sa sanacijom krova u Gerontološkom centru „Sombor“ izdvojeno je 36 miliona dinara.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata...

I pored velikih izazova sa kojima se suočavaju mladi - visoka stopa nezaposlenosti, odliv mozgova, niska participacija...

U okviru serijala "Depresiju je moguće pobediti", u utorak, 23. aprila, sa početkom u 17 časova u Maloj...

Zbog radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Apatin, početak najavljenog ciklusa predavanja školice za trudnice pomeren je na 25....

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod...

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...