lokacija: Apatin
objavljeno: 05.07.2018.
Autor: Jelena

Čarolija na reci: Puštanjem lampiona u Apatinu završeno obeležavanje Dana Dunava

Društvo

U organizaciji Kancelarije za mlade, juče je u popodnevnim i večernjim satima, na Gradskoj plaži u Apatinu, završeno obeležavanje Međunarodnog dana Dunava. Naši najmlađi sugrađani u prepodnevnim satima su uživali u različitim sadržajima na apatiskoj Marini, a ukoliko ste propustili pogledati izveštaj i fotografije, možete to učiniti OVDE.

 
Popodnevni program započeo je izložbom fotografija sa foto konkursa KZM, kao i slika i magneta koje su prethodno deca izradila na temu Dunava u Marini. U nastavku je usledilo takmičenje u kuvanju paprikaša za naše najmlađe, kao sjajan uvod u Ribarske večeri i Otvoreno prvenstvo za juniore, a koje će biti održano u nedelju, 08. jula, sa početkom u 19 sati i 30 minuta.
 
Laskavu titulu najboljeg malog majstora za kuvanje apatinskog alaskog paprikaša juče je na Dunavu osvojio Dušan Zekić, a koji je kao nagradu dobio poklon paket Turističke organizacije opštine Apatin.
Atmosferu su tokom kuvanja paprikaša, kao i uživanja u istom, ,,začinili'' apatinski ,,Dunavski biseri'', tamburaši koji su poznati po dobrom štimungu.
 
Nakon jela i pića, na plaži je organizovan bioskop na otvorenom, naravno, opet za naše najmlađe sugrađane, a potom je usledilo iznenađenje koje je prisutne ostavilo bez daha, puštanje upaljenih lampiona, nesvakidašnja atrakcija koja je bila savršena kao završnica fantastične proslave Dana Dunava u Apatinu.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Stupanjem na snagu izmene Zakona o privrednim društvima ukida se korišćenje pečata za privredne subjekte. Zakon je...

U sali Kulturno-umetničkog društva Lipar u subotu, 20. aprila, će se, s početkom u 17 časova, održati 59....

U okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, opština Kula zajedno sa opštinom Kaloča iz Mađarske sprovodi projekat pod...

U okviru akcije "Udomi, ne kupuj!", koje sprovodi Prihvatilište u Somboru, na udomljavanje se daje pas, koji traži Vašu...

Republička direkcija za robne reserve objavila je javni poziv za naturalnu razmenu do 5.445 tona merkantilnog kukuruza za...

Kompanija Metro i banka Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda...