lokacija: Apatin
objavljeno: 20.06.2018.

9. Lička olimpijada - nova pravila za takmičare

Društvo

U velikoj sali opštine Apatina održana je konferencija za medije povodom predstojeće, sada već nadaleko čuvene, 9. "Ličke olimpijade", koja će se održati u subotu, 30 juna, na terenima banje Junaković.

Medijima se obratio Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin i predsednik Organizacionog odobora, i tim povodom izjavio da su pripreme za ovogodišnju "Ličku olimpijadu" pri kraju i da je odrađena većina posla.

U svom izlaganju Škrbić je prisutne podsetio da je sve počelo 2002. godine ispod starog motela kod splava "Čemu žurba", kada je on sa još par poznanika organizovao manifestaciju po ugledu na čuvene ličke "Oke". Manifestacija je tokom godina menjala ime, ali svake godina bila je jača i organizovanija , dok je svoj procvat dožeivela devet godina unazad kada je postala opštinska manifestacija, u organizaciji Zavičajnog udruženja Ličana "Nikola Tesla" i kada je dobila zvanično ime "Lička olimpijada".

Do sada se prijavilo preko 20 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, a kako stvari stoje, ovogodišnja olimpijada imaće najveći broj prijavljenih ekipa.

- Ove godine po prvi put imamo takmičare iz Nevesinja, Trebinja, Prijepolja, Prnjavora i Prijedora. Svake godine ima sve više ekipa i to nam postaje veliki izazov u organizaciji svega, ističe za 025info portal Škrbić.

Prijavljeni takmičari će se za titulu pobednika nadmetati u devet disciplina. Svakako najpopularnija među njima je nadvlačenje konopca - disciplina za koju od ove godine važe nova pravila. Naime, odlukom Organizacionog odobora odlučeno je da učesnici mogu da se takmiče u sportskoj obući po izboru.

Utvrđen je datum ždrebanja ekipa - 25. jun.
Žreb će tradicionalno biti dirigovan, odnosno prve četiri ekipe od prošle godine ne mogu se sastati pre polufinala.

Još jedna novina je vezana za ovogodišnju "Ličku olimpijadu", a to je da će trajati dva dana. Prvi dan je rezervisan za takmičare ličkih momaka, dok je drugog dana, u nedelju 01. jula, zakazan još jedan atraktivan događaj.

U pitanju je Izbor za fitnes mi i mistera Ličke olimijade, čiji je početak predviđen za 14 sati na bazenima banje Junaković. Škrbić je sa ponosom istakao da se u organizaciji ovog dela olimpijade nalazi njegov dobar prijatelj Petar Čelik, poznati bodibilder.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Centru za edukaciju Crvenog Krsta Sombor, biće organizovana razmena uskršnjih poklona između mladih Somboraca i migranata...

I pored velikih izazova sa kojima se suočavaju mladi - visoka stopa nezaposlenosti, odliv mozgova, niska participacija...

U okviru serijala "Depresiju je moguće pobediti", u utorak, 23. aprila, sa početkom u 17 časova u Maloj...

Zbog radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Apatin, početak najavljenog ciklusa predavanja školice za trudnice pomeren je na 25....

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod...

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...