Održana zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade

Srbija i Svet

Treća zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kojoj su predsedavali premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, održana je u Novom Sadu.

- Treća zajednička sednica u posledenje dve godine nastavak je naše kontinuirane politike okupljanja oko projekta od nacionalnog značaja. Mi danas imamo zajedničku politiku i ovo je jedna značajna poruka široj javnosti, izjavio je predsednik Mirović.
 
Dosadašnje sednice rezultirale su, podsetio je Mirović, konkretnim projektima poput izgradnje nove zgrade Radio televizije Vojvodine i zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.
 
On je na konferenciji za medije najavio izgradnju Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu, Studentskog kulturnog centra i Instituta BioSens-evropskog centra izvrsnosti u oblasti digitalne poljoprivrede.
 
- Prioritet je i izgradnja Fruškogorskog koridora, brze pruge Beograd-Budimpešta, a radićemo zajednički i na revitalizaciji puta Novi Sad - Bačka Palanka, Petrovaradin - Sremski Karlovci i Opovo-Debeljača, naglasio je Mirović.
 
U fokusu su, i rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine, ali i projekti iz oblasti zaštite životne sredine, istakao je predsednik Mirović.
Prema rečima, predsednice Brnabić ova sednica potvrda je zajedničke vizije dveju vlada i saradnje na projektima koji direktno utiču na kvalitet života građana AP Vojvodine.
 
- Ispunili smo obećanje dato građanima AP Vojvodine. U poslednje dve godine u obnovu javnih objekata u pokrajini uloženo je 1, 8 milijardi dinara, rekla je je predsednica Brnabić. Vrednost izvedenih radova, dodala je ona, je 994 miliona dinara, a vrednost radova koji su u toku je 807 miliona dinara.
- Trasirali smo put konkretnim projektima, od kojih su neki već implementirani, neki su u toku, a današnjom sednicom definisali smo nove ciljeve, ocenjeno je nakon zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade.
 
U okviru zajedničke sednice ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija.
 
Cilj sporazuma je unapređenje saradnje i koordinacije između Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade na poslovima koji se odnose na jačanje procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Cene rominga u regionu biće znatno snižene od 1. jula. Minut razgovora za odlazne pozive, prema najavi ministra...

Danas i sutra, 24. i 25. juna, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, zadržaće se nestabilno vreme sa lokalnom...

Akciju Nedelja za čistiju Vojvodinu, koja će se održati od 24. do 27. juna, sprovodi Pokrajinski sekretarijat za...

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji...

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, uručio...

Nakon velikog pomora pčela koji je krajem maja zadesio pčelare u okolini Kikinde, u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu,...