lokacija: Apatin
objavljeno: 19.07.2018.

Rešenje na pomolu: Premijerka Brnabić založila se za trudnice i porodilje

Društvo

Nakon iznenadnog zatvaranja kompanije ,,Handy'', trudnice i porodilje koje su preko noći ostale bez primanja zalažu se već gotovo mesec dana unazad za svoja prava.

Oštećene žene su, posle izlaska u medije, ispred Skupštine uručile zahtev premijerki Ani Brnabić, ne bi li neko od državnih čelnika obratio pažnju na problem sa kojim se trudnice i porodilje suočavaju. 
 
Apatinka Milka Šašić jedna je od mama koje su ostale bez posla u Hendy-ju. Ona ima troje maloletne dece i, po odlasku u Beograd radi predaje molbe premijerki, na svom fb profilu je podelila vest da su u izuzetno kratkom roku kontaktirani od strane Brnabićeve, a odmah potom i od strane Ministarstva rada.
- Tako to izgleda kada neko radi svoj posao! HVALA PREMIJERKI ANI, stoji između ostalog na fb stranici oštećene majke iz Apatina. 
 
Kako piše RTS, na inicijativu premijerke Ane Brnabić, ministar za rad Zoran Đorđević u kratkom roku sastao se sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel".
 
Zoran Đorđević je nakon sastanka naložio da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijskih nadzor ove firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja.
 
Na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel", premijerka Brnabić naložila je da se hitno nađe rešenje za njihov status.
 
Đorđević je istakao da će Ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava, a takođe je kontaktirao i ministra finansija Sinišu Malog, kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.
 
On je istakao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja, piše RTS.
 
Foto: BEBAC.com
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....