Milićević: Stvaranje ambijenta za brži privredni razvoj

Srbija i Svet

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je na otvaranju prvog Regionalnog poslovnog foruma u Novom Sadu da je zadatak javnih službi, državnih i pokrajinskih organa da stvore ambijent i dobre uslove za poslovanje, da privrednici mogu da ostvare svoje poslovne interese.

On je naglasio da, već na prvom poslovnom forumu, brojke govore da smo na dobrom putu, jer je forum okupio 142 učesnika – poslovnih ljudi iz 16 zemalja.
 
To govori o potrebi ekonomskog povezivanja i među samim privrednicima, regijama i državama“, kazao je potpredsednik Milićević i podvukao da su Republika Srbija i AP Vojvodina u vrh svojih prioriteta stavile ekonomski razvoj.
 
On je naglasio da se u poslednjih nekoliko godina postižu izuzetni rezultati pre svega u ekonomskoj stabilizaciji, a zatim i u ekonomskom razvoju. O tome značajno govori i hrabri brojka od 4,5 odsto rasta bruto društvenog proizvoda u prvoj polovini ove godine, kroz kontinuitet koji se ostvaruje u ranijim godinama.
 
Milićević je naglasio i da je rast industrijske proizvodnje, pre svega prerađivačke industrije, turizma i građevinarstva - dobra vest, te da se ti trendovi prate i u AP Vojvodini.
 
Pokrajinska vlada daje maksimalan doprinos privredi Vojvodine, i nizom podsticajnih mera i kroz pokrajinski budžet stvara ambijent za postizanje dobrih privrednih rezultata“, kazao je potpredsednik Milićević.
 
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević naglasio je da je od velikog značaja jednistvo svih institucija i izvršne vlasti u Vojvodini kojima se stvara pravi privredni ambijent za dalje nastupe vojvođanske privrede na svim regionalnim, ali i ostalim tržištima.
 
Na forumu su se obratili i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, kao i stručnjaci za preduzetništvo i finansije iz Belgije, Holandije, Rumunije, Turske i Italije.
 
Regionalni poslovni forum održava se od 25. do 27. septembra 2018. godine u Novom Sadu, u organizaciji Skupštine evropskih regija i Skupštine AP Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine i Evropskom mrežom preduzetnika, a uz podršku Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Vladičin Han. Bio je oduševljen onim što je tamo zatekao.  Prisustvovao je otvaranju poslednje deonice...

U subotu, 11. maja u 12.00 časova, u Velikoj sali Skupštine APV, održava se svečanost proglašenja pobednika devetog Međunarodnog Festivala...

U subotu, 11. maja 2019. godine je otvaranje Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Novi Sad će i ove godine biti domaćin ove manifestacije,...

 Muzeji kao središta kultura - Besplatni programi u nedelji muzeja Manifestacija Muzeji za 10, peti put po redu, održava...

Hrvatska će dozvoliti gajenje i proizvodnju kanabisa u medicinske svrhe isključivo farmaceutskim kompanijama i apotekama koje već imaju...

Probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava počinje u ponedeljak i do 30. aprila biće sproveden u 51 gradu...