Pomoć bračnim parovima iz opštine Odžaci za kupovinu seoskih kuća
Lokacija: Odžaci
Autor: Redakcija
17.10.2018.

Raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima iz opštine Odžaci za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Za tu namenu lokalna samouprava opredelila je ukupno 3 miliona dinara, a prijave će se primati do 5. novembra. 

Predmet Konkursa je dodela bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji opštine Odžaci koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.
 
Pod seoskim kućama smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u naseljenim mestima: Ratkovo, Deronje, Lalić, Karavukovo, Srpski Miletić, Bogojevo, Bački Gračac i Bački Brestovac.
 
Visina dodeljenih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veća od 1,5 miliona dinara, a korisnici pomoći neće moći da otuđe nepokretnost u narednih 10 godina.
 
Pravo učešća na Konkursu imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana, kao i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, u skladu sa Zakonom.
 
Uslovi su da jedan od supružnika/vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina života u trenutku podnošenja prijave na konkurs, da jedan od supružnika ima najmanje 3 godine neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Odžaci, da supružnici nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije i da istu nisu otuđili u prethodnih 5 godina od dana objavljivanja Konkursa i da je barem jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera u radnom odnosu.
 
Ukoliko je učesnik Konkursa u radnom odnosu na određeno vreme, radni odnos mora da traje najmanje do isteka roka za podnošenje prijava na Konkurs. Takođe, podnosioci prijave ne mogu biti u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti.
 
Kompletan tekst konkursa i obrazac prijave mogu se preuzeti sa sajta opštine Odžaci: www.odzaci.rs. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS