lokacija: Apatin
objavljeno: 08.03.2017.

Uprkos teškoj situaciji nastavićemo da razvijamo i gradimo opštinu

Politika

Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić, izjavio je gostujući u emisiji Prava reč na 025info televiziji da su naredni predsednički izbori specifični po mnogo čemu te da je mišljenja da će izborna trka biti veoma teška i neizvesna.

"Pojedini centri moći stvaraju atmosferu da je sve unapred rešeno. Na jednoj strani su Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić a na drugoj strani su svi ostali, svi koji žele samo da sruše Aleksandra Vučića, i koji u predsedničku trku ulaze bez ikakvog plana i programa. Vučićevom pobedom zadržaćemo stabilnost u zemlji i nastaviti sve one procese koji su započeti pod njegovim vođstvom na čelu Vlade." - izjavio je Milan Škrbić.

On je istakao da je to jednako važno i za lokalne samouprave, samim tim i opštinu Apatin.

"Vučićevom pobedom će doći i do nastavka kontinuiteta saradnje sa ljudima koji su pokazali da razumeju naše probleme, da prepoznaju projekte i ideje koje želimo da ostvarimo. Apatin će doneti dobar rezultat predsedničkom kanditatu Aleksandru Vučiću, u to sam ubeđen." - smatra Škrbić.

Škrbića, koji je dugo godina u politici i koji iza sebe ima tri mandata narodnog poslanika u skupštini Srbije i godine rada u mnogim skupštinskim odborima pitali smo za utiske od kako se nalazi na čelu opštine Apatin.

"Odgovornost je velika. Zatekli smo praznu kasu, teško je raditi u takvim okolnostima, ali situacija se konsoliduje. I ova 2017. godina biće godina konsolidacije, međutim odobreni su nam neki projekti tako ćemo bez obzira na sve uspeti da razvijamo i gradimo opštinu uz pomoć novca iz pokrajinskih i republičkih fondova. Ne želim sebe da ističem u prvi plan, rezultati su produkt rada celog tima."

Predsednik opštine je pohvalio Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i mlade ljude koji su tvorci projekata koje su odobreni od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, pa je tako Opština Apatin nedavno dobila 40 miliona dinara za rešavanje problema atmosferskih voda i preko 8 miliona dinara za projekat sanacije i rekonstrukcije sportskih terena u gimnaziji Nikola Tesla.

Škrbić je rekao da je u planu i sanacija pristana koji je uništen u toku ledenih dana tokom januara. Takođe, interesovalo nas je hoće li Apatin konačno zvanično dobiti gradsku plažu. Od predsednika opštine dobili smo informaciju da je u fazi izrada projektne dokumentacije i da će se više informacija znati u nedeljama pred nama.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Aktivisti MO u Sivcu nastavljaju da sprovode akcije uređenja svog mestu te su jučerašnji sunčan dan iskoristili kako...

U nedelju, 11. novembra, održani su izbori za članove saveta osam mesnih zajednica na teritoriji opštine Odžaci. Najveća...

Aktivisti MO SNS u Crvenki još jedan lep dan su iskoristili kako bi organizovali radnu akciju sa ciljem...

Aktivisti MO Gornji Grad u Kuli nastavljaju da organizuju radne akcije u cilju unapređenja životnog prostora i uslova...

Na drugoj sednici Privremenog organa opštine Kula doneta je Odluka o konsolidovanom Završnom računu budžeta opštine Kula za...

Aktivisti MO SNS u Kruščiću iskoristili su još jedno sunčano prepodne kako bi organizovali još jednu u nizu...