lokacija: Apatin
objavljeno: 27.11.2017.
Autor: Marko

U Apatinu održan 3. Festival dramske improvizacije

Kultura
U velikoj sali Kulturnog centra u Apatinu održano je 3. finalno takmičenje za najbolju srednjoškolsku dramsku improvizaciju "Ja bih to ovako". Ovo takmičenje je organizovala gimnazija "Nikola Tesla" Apatin, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Kancelarije za mlade opštine Apatin. 
 
Nakon što je Mirjana Ćalić, koordinator projekta, zvanično otvorila manifestaciju, stručnom žiriju u prvom delu prestavili su se domaćini Gimnazija "Nikola Tesla" iz Apatin, Srednja tehnička škola "Mileva Marić" iz Titela kao i Gimnazija i ekonomska škola "Dositej Obradović" iz Bačke Topole.
 
Odmah nakon toga održan je okruglni sto gde je žiri u sastavu Jovana Belović, Milan Vejinović i Sanja Moravčić izneo svoje mišljenje o izvedenim predstava. Posle toga usledio je koktel posluženje za učesnike kao i obilazak Apatina. 

 
U drugoj grupi predstavili su se Tehnička škola sa domom učenika Apatin, Gimnazija i ekonomska škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Odžaka i Srednja stručna škola "Miloš Crnjanski" iz Kikinde. 
 
Održan je još jedan okrugli sto za drugu grupu učenisa, a nakon toga đački parlament Gimnazije "Nikola Tesla" za sve učesnike manifestacije održao  radionicu.


 
Mirjana Ćalić nije krila zadovoljstvo nakon što je odigrana poslednja predstava na takmičenju.

- U odnosu na prva dva festivala vidi se da je kvalitet porastao, što se tiče izvođenja, slobode na sceni i dikcije. Žiri je takođe te elemente pohvalio tako da sam prezadovoljna. Festival je treći put izveden, postajemo sve jači. Zahvaljujem Pokrajinskom sekretarijatu koji je podržao naš projekat kao i Kancelariji za mlade. Od ove godine imamo saradnju i sa Javnim preduzećem za upravljanje putničkim pristanište i marinom Apatin koji će biti kreatori nagrade pobednicima. Verujem da će festival "Ja bih to ovako" postati jedna nova tradicija u Apatinu. 


Treće mesto osvojila je Gimnazija i ekonomska škola "Dositej Obradović" iz Bačke Topole, drugo mesto pripalo je domaćinima Gimnaziji "Nikola Tesla" iz Apatina, dok je prvo mesto osvojila Srednja tehnička škola "Mileva Marić" iz Titela. 

Mila Dostanić iz Titela nije krila iznenađenje nakon što je njihova škola odnela pobedu."Iskreno nisam očekivala da ćemo pobediti. Ovo je za nas veliko iznenađenje i veoma smo srećni". Njene kolegnice sa scene takođe su još uvek pod utiskom "Trenutno smo još uvek pod jakim utiscima, ali ono što mi se najviše dopalo jeste samo druženje i to koliko smo novih drugova upoznali. Organizacija takmičenja kao i sve ostalo je bilo na najvišem mogućem nivou" tvrdi Teodora Đaković, dok Monika Pešti najavljuje dolazak na festival i sledeće godine "Naravno, doći ćemo i sledeće godine i potrudićemo se da budemo što bolji sa savetima koji nam je dao žiri."

Predsednik žirija Jovana Belović, glumica Narodnog pozorišna iz Subotice, za 025info televiziju ističe  da donošenje odluke za prvu nagradu nije bilo nimalo lako. 

- Bilo nam je jako nezgodno da odlučimo između predstava gimnazije iz Apatina i Srednje stručne škole iz Titela. U tu odluku smo uložili najviše snage i vremena. Jednostavno morali smo da biramo između dve različite teme, potpuno dva dručija pristupa. Iako je za žiri prvo mesto podeljeno, neko je ipak odneti nagradu.

Snimak festivala "Ja bih to ovako" gledaoci 025info televizije imaće priliku pogledati u četvrtak, 30. novembra, sa početkom u 20 sati. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U petak, 23. novembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra biće odigrana pozorišna...

Povodom obeležavanja 16. novembra, Dana opštine Kula, Turistička organizacija opštine Kula, organizovala je brojne događaje i manifestacije kako...

Izdavačka kuća Vukotić media i Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor, uz podršku Gradske uprave Grada Sombora, organizuju promociju...

KC Laza Kostić Sombor najavljuje novo izdanje dečjeg festivala "Šareni svet", koji će se održati od 19. do...

Želeći da podstakne ljude iz svoje sredine na veću brigu o zdravlju, apatinska sekcija ,,Društva za borbu protiv...

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, povodom obeležavanja 120 godina od rođenja velikog umetnika, otvorena je izložba „Milan Konjović iz...