U pokretu: Uskoro Omladinski centar u Apatinu
Autor:
18.09.2014.

U okviru emisije i bloga U pokretu uvek smo govorili o mladima želeći da ih pokrenemo da život u lokalnoj zajednici sebi učine boljim. Obaveštavali smo ih o prilikama, mogućnostima šta sve mogu da urade i promovisali one koji su „zagrizli“ da svoju stvar isteraju do kraja.

Danas razgovaramo sa predstavnicima lokalnih udruženja mladih.

- Prva i osnova uloga KZM je da stvori uslove da mladi ostvare svoja prava, jer su mladi glavna pokretačka snaga svakog društva, a njena svrha je da pomogne sveukupnom razvoju svakog mladog pojedinca u odgovorne članove društvene zajednice i poboljša kvalitet života mladih. Vrata KZM otvorena su za sve zainteresovane mlade ljude - kaže Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade Apatin.

KZM  sprovodi brojne aktivnosti. Reč je o edukativnim, humanitarnim, sportskim i kulturno-zabavnim akcijama, kojima se podstiče i promoviše volonterizam i aktivizam kod mladih sa područja opštine, ali i drugim aktivnostima vezanim za pružanje mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

- Putem sajta KZM i UG "MRAV", raznih društvenih mreža i zahvaljujući krajnje korektnoj saradnji sa medijima, radimo i na afirmaciji mladih, informisanju o akcijama i dešavanjima u gradu, aktuelnim konkursima, obukama i drugim korisnim temama. Aktivno se zalažemo da mlade podstaknemo na aktivan društveni život - rekao nam je Veselin Mašić.

Govorili smo već ranije kako je u protekloj godini bilo nešto skromnijeg programa u gradu. Naročito muzičkih. Najveći muzički događaj u organizaciji mladih je, svakako, koncert povodom Međunarodnog dana mladih. Ove godine je izmešten iz Gradskog parka na plažu kod restorana "Plava ruža" i pokazao se kao veoma uspešan. 

Pored mnogih aktivnosti, u planu je i otvaranje Omladinskog centra do kraja godine koji će se nalaziti na budućem Trgu Nikole Tesle i predstavljaće centar za okupljanje mladih, njihovu edukaciju, kreativno izražavanje i afirmaciju, a biće omogućen i pristup informacijama, opremi i uslugama različitih vrsta. Mesto gde možete doći sa svojom idejom i ostvariti je. A bitno je i da je imate.

Pokrenite se. Ništa se neće stvoriti samo od sebe.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar