U pokretu: Uskoro Omladinski centar u Apatinu

objavljeno: 18.09.2014.
Kategorija: U pokretu

U okviru emisije i bloga U pokretu uvek smo govorili o mladima želeći da ih pokrenemo da život u lokalnoj zajednici sebi učine boljim. Obaveštavali smo ih o prilikama, mogućnostima šta sve mogu da urade i promovisali one koji su „zagrizli“ da svoju stvar isteraju do kraja.

Danas razgovaramo sa predstavnicima lokalnih udruženja mladih.

- Prva i osnova uloga KZM je da stvori uslove da mladi ostvare svoja prava, jer su mladi glavna pokretačka snaga svakog društva, a njena svrha je da pomogne sveukupnom razvoju svakog mladog pojedinca u odgovorne članove društvene zajednice i poboljša kvalitet života mladih. Vrata KZM otvorena su za sve zainteresovane mlade ljude - kaže Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade Apatin.

KZM  sprovodi brojne aktivnosti. Reč je o edukativnim, humanitarnim, sportskim i kulturno-zabavnim akcijama, kojima se podstiče i promoviše volonterizam i aktivizam kod mladih sa područja opštine, ali i drugim aktivnostima vezanim za pružanje mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

- Putem sajta KZM i UG "MRAV", raznih društvenih mreža i zahvaljujući krajnje korektnoj saradnji sa medijima, radimo i na afirmaciji mladih, informisanju o akcijama i dešavanjima u gradu, aktuelnim konkursima, obukama i drugim korisnim temama. Aktivno se zalažemo da mlade podstaknemo na aktivan društveni život - rekao nam je Veselin Mašić.

Govorili smo već ranije kako je u protekloj godini bilo nešto skromnijeg programa u gradu. Naročito muzičkih. Najveći muzički događaj u organizaciji mladih je, svakako, koncert povodom Međunarodnog dana mladih. Ove godine je izmešten iz Gradskog parka na plažu kod restorana "Plava ruža" i pokazao se kao veoma uspešan. 

Pored mnogih aktivnosti, u planu je i otvaranje Omladinskog centra do kraja godine koji će se nalaziti na budućem Trgu Nikole Tesle i predstavljaće centar za okupljanje mladih, njihovu edukaciju, kreativno izražavanje i afirmaciju, a biće omogućen i pristup informacijama, opremi i uslugama različitih vrsta. Mesto gde možete doći sa svojom idejom i ostvariti je. A bitno je i da je imate.

Pokrenite se. Ništa se neće stvoriti samo od sebe.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Pogledajte još i:

Rent a car se počeo razvijati još početkom prošlog veka, ali tek zadnjih par...

Kultura istočnjačkih zemalja je sasvim drugačija od svega što na šta ste navikli. Neke...

Prilikom putovanja automobilom, pogotovo ako odlazite na daleku destinaciju, treba da budete sigurni da ćete...

Muzej Staro selo na Zlatiboru je veoma neobičan. Napravljen je sa ciljem da se na jednom mestu prikupe...

Projekat „Music Test 2014“ je manifestacija, namenjena muzičkoj populaciji talenata koji nisu imali prilike da se afirmišu i pronađu...

Od pre neki dan poznat je i spisak izvođača na ovogodišnjem Koncertu godine u Novom Sadu. 13....

Naš narod, kada govori o Ivi Andriću, voli rado da naglasi kako je on „jedini naš nobelovac“.  Moglo...

Malo je poznato da u Prigrevici postoji muzej koji je osnovan zahvaljujući gospodinu Momčilu Todoriću, dugogodišnjem upravniku spomen...

Debitansko ostvarenje reditelja Danila Bećkovića, od srede 24. septembra do nedelje 28. septembra nasmejalo je preko 50 000...

Nisam nikad voleo etno, world music i slično. Nemam razlog zašto.  Ali ima vas koji volite. Uvažavam...