U pokretu: Svirke u Pivnici nakon letnje pauze

objavljeno: 11.09.2014.
Kategorija: U pokretu

Akustičnih svirki je ranije bilo mnogo više. I ne samo njih. Pre desetak godina, sećam se, skoro svaka bašta u centru je preko leta imala po dvojicu momaka koji su nešto svirali, bilo da su gitare, klavijature i slično.

Dobro, leto je malko već prošlo. Međutim, svirki ove godine nikad nije bilo manje, čini mi se.

A i bašte - nikad praznije.

Sada neće biti još puno sedenja napolju, sele se svi unutra, ali dobra vest je što ima svirki u najavi.

U pivnici Na ćošku" već odavno su najavljeni datumi ne samo za septembar, već i za oktobar. Prva svirka, tj. Akustično veče, bila je najavljeno za petak, 12. septembar, ali je pomerena za subotu. Ali iz vrlo lepih razloga! Zbog uspeha naših košarkaša. U petak se, dakle, gleda košarka protiv Francuske. Svirka – u subotu.

Nakon toga u septmebru i oktobru moći ćete slušati Fingerbang, Sonju Bakić, Bitange. Sve provereni i poznati vam izvođači.

"Drago nam je što je Akustično veče pomereno za subotu. U petak ćemo svakako svim srcem biti uz košarkaše. Nakon dužeg vremena krećemo sa svirkama. Do sada je bilo sjajno, zadovoljni su i gosti i izvođači i nema razloga da tako ne bude i u narednom periodu." - rekao nam je gazda Peđa i naravno, pozvao na pivo.

Doći ćemo, naravno. I u petak i u subotu.

Nadamo se da će i u još nekim lokalima započeti sezona žive muzike. Nema ih puno koji ovo praktikuju, i uglavnom su cover svirke. Autorske odavno manjkaju, ali šta da se radi.

Ostanite u pokretu!

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Pogledajte još i:

Rent a car se počeo razvijati još početkom prošlog veka, ali tek zadnjih par...

Kultura istočnjačkih zemalja je sasvim drugačija od svega što na šta ste navikli. Neke...

Prilikom putovanja automobilom, pogotovo ako odlazite na daleku destinaciju, treba da budete sigurni da ćete...

Muzej Staro selo na Zlatiboru je veoma neobičan. Napravljen je sa ciljem da se na jednom mestu prikupe...

Projekat „Music Test 2014“ je manifestacija, namenjena muzičkoj populaciji talenata koji nisu imali prilike da se afirmišu i pronađu...

Od pre neki dan poznat je i spisak izvođača na ovogodišnjem Koncertu godine u Novom Sadu. 13....

Naš narod, kada govori o Ivi Andriću, voli rado da naglasi kako je on „jedini naš nobelovac“.  Moglo...

Malo je poznato da u Prigrevici postoji muzej koji je osnovan zahvaljujući gospodinu Momčilu Todoriću, dugogodišnjem upravniku spomen...

Debitansko ostvarenje reditelja Danila Bećkovića, od srede 24. septembra do nedelje 28. septembra nasmejalo je preko 50 000...

Nisam nikad voleo etno, world music i slično. Nemam razlog zašto.  Ali ima vas koji volite. Uvažavam...