U pokretu: Novi debi album iz našeg grada – grupa Awaited

objavljeno: 24.07.2014.
Kategorija: U pokretu

Mnogo je mladih bendova koji počnu pa ostave, ne dovrše, promene, odustanu. Nema mnogo onih koji pređu status demo benda - čak i ako snime album prvenac, to bude u sopstvenom izdanju. U okviru emisije U pokretu i ovog istoimenog bloga govorili smo o Prljavom Romeu, Prototype Unleashedu... Danas predstavljamo bend Awaited – još jedan mlađi bend koji je nedavno završio svoj prvi EP – Keepers of Time. Njihove kolege i prijatelji verovatno znaju sve o njima, ali mnogo sugrađana zasigurno nije ni čulo, pa evo prilike.

Bend nakon nekoliko početnih promena sastava i promene imena nastupa već godinu i po pod imenom Awaited i u sastavu: Nenad Ćopić (vokal, ritam gitara), Đurađ Barać (solo gitara), Aleksandar Ristić (bas gitara) i Srđan Ristić (bubnjevi). Imali su dosta svirki u Apatinu i okolini, a za najveći uspeh smatraju nastup na „Too heavy to handle“ festivalu u Valjevu. Momci su, kao što rekosmo, nedavno snimili mini album od 5 pesama, a za  025info o promociji albuma i planovima govori Đurađ Barać, gitarista benda i autor većine tekstova: 

- Za sad pravimo 1. avgusta promociju u Novom Sadu u Pelican International Social Exchange-u. To je klub gde ćemo nastupiti to veče sa još dva benda, a trebali bismo svirati i na Feelgood Festu u Somboru. Što se tiče albuma i benda za sad nam promocija jedini plan, a takođe spremamo i još pesama za LP album. 


Svih pet dosadašnjih pesama sa mini albuma možete polušati na njihovom youtube kanalu ili kupiti CD od članova benda. Poslušajte obavezno jer Apatin je očigledno dobio još jedan heavy/trash bend koji može da se meri sa mnogo poznatijima od sebe. Nadamo se da će da istraju u tome što rade. Ovo je naš mali doprinos.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Pogledajte još i:

Rent a car se počeo razvijati još početkom prošlog veka, ali tek zadnjih par...

Kultura istočnjačkih zemalja je sasvim drugačija od svega što na šta ste navikli. Neke...

Prilikom putovanja automobilom, pogotovo ako odlazite na daleku destinaciju, treba da budete sigurni da ćete...

Muzej Staro selo na Zlatiboru je veoma neobičan. Napravljen je sa ciljem da se na jednom mestu prikupe...

Projekat „Music Test 2014“ je manifestacija, namenjena muzičkoj populaciji talenata koji nisu imali prilike da se afirmišu i pronađu...

Od pre neki dan poznat je i spisak izvođača na ovogodišnjem Koncertu godine u Novom Sadu. 13....

Naš narod, kada govori o Ivi Andriću, voli rado da naglasi kako je on „jedini naš nobelovac“.  Moglo...

Malo je poznato da u Prigrevici postoji muzej koji je osnovan zahvaljujući gospodinu Momčilu Todoriću, dugogodišnjem upravniku spomen...

Debitansko ostvarenje reditelja Danila Bećkovića, od srede 24. septembra do nedelje 28. septembra nasmejalo je preko 50 000...

Nisam nikad voleo etno, world music i slično. Nemam razlog zašto.  Ali ima vas koji volite. Uvažavam...