U pokretu: Novi debi album iz našeg grada – grupa Awaited
Autor:
24.07.2014.

Mnogo je mladih bendova koji počnu pa ostave, ne dovrše, promene, odustanu. Nema mnogo onih koji pređu status demo benda - čak i ako snime album prvenac, to bude u sopstvenom izdanju. U okviru emisije U pokretu i ovog istoimenog bloga govorili smo o Prljavom Romeu, Prototype Unleashedu... Danas predstavljamo bend Awaited – još jedan mlađi bend koji je nedavno završio svoj prvi EP – Keepers of Time. Njihove kolege i prijatelji verovatno znaju sve o njima, ali mnogo sugrađana zasigurno nije ni čulo, pa evo prilike.

Bend nakon nekoliko početnih promena sastava i promene imena nastupa već godinu i po pod imenom Awaited i u sastavu: Nenad Ćopić (vokal, ritam gitara), Đurađ Barać (solo gitara), Aleksandar Ristić (bas gitara) i Srđan Ristić (bubnjevi). Imali su dosta svirki u Apatinu i okolini, a za najveći uspeh smatraju nastup na „Too heavy to handle“ festivalu u Valjevu. Momci su, kao što rekosmo, nedavno snimili mini album od 5 pesama, a za  025info o promociji albuma i planovima govori Đurađ Barać, gitarista benda i autor većine tekstova: 

- Za sad pravimo 1. avgusta promociju u Novom Sadu u Pelican International Social Exchange-u. To je klub gde ćemo nastupiti to veče sa još dva benda, a trebali bismo svirati i na Feelgood Festu u Somboru. Što se tiče albuma i benda za sad nam promocija jedini plan, a takođe spremamo i još pesama za LP album. 


Svih pet dosadašnjih pesama sa mini albuma možete polušati na njihovom youtube kanalu ili kupiti CD od članova benda. Poslušajte obavezno jer Apatin je očigledno dobio još jedan heavy/trash bend koji može da se meri sa mnogo poznatijima od sebe. Nadamo se da će da istraju u tome što rade. Ovo je naš mali doprinos.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar