U pokretu: Music test - prilika za mlade muzičare

objavljeno: 30.10.2014.
Kategorija: U pokretu

Projekat „Music Test 2014“ je manifestacija, namenjena muzičkoj populaciji talenata koji nisu imali prilike da se afirmišu i pronađu svoj muzički izraz. Akcenat je stavljen na bendove ili solo izvođače širom Srbije koji stvaraju isključivo autorske kompozicije, i to u sledeća tri žanra: ROCK, POP i RAP. Tri idanas uveliko popularna žanra su svakako snažan izazov za kandidate i očekuje se veliki broj prijava. Od ukupnog broja prijavljenih učesnika biće pažljivo odabrano 100 izvođača koji će dobiti svoju priliku da se takmiče na audicijama. Audicija za sve zainteresovane u formi promo večeri biće održana 30. avgusta.

Prva audicija, od ukupno sedam, biće održana 01. novembra, a sledećih šest će se održati do 13. decembra 2014. godine. Na njima ce se takmičiti 100 muzičara koji će se predstavljati originalnim autorskim pesmama.

Potrebno je da pripreme 3 kompozicije koje će svirati i otpevati u stilu „kolaž trilogije“, kao spajanje tj. mix koktel tri pesme. Čim se pesma završi, nakon 3 minuta trajanja, bend/muzičar kreće sa sledećom, i tako tri u nizu.

Bendovi mogu odabrati unapred najatraktivnije delove svojih pesama, refrene, i nakon 9 minuta nastup završavaju. Među 100 kandidata, selektori na licu mesta mogu da onim najboljima traže da odsviraju i nešto dodatno iz sfere roka, popa ili repa. Spontane odluke i reakcije žirija i selekcije samo na najbolje ili najoriginalnije autore na bini. 

Nakon audicija, kvalifikacionim i stručnim odabirom žirija, najuspešnijih 20 izvođača će nastupiti u dve finalne večeri u vidu koncerta pred publikom i medijima. Predviđeno je da se na kraju manifestacije dodele nagrade za prva tri mesta (snimanje prvog singla, instrumenti kao nagrade i dr.). Žiri za polufinale i finale pozvan je da dođe na sve ili na neke od preliminarnih audicija da vide iz radoznalosti ko ih sve čeka u finalnoj večeri, ali svakako i ne moraju i nisu u obavezi.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Pogledajte još i:

Rent a car se počeo razvijati još početkom prošlog veka, ali tek zadnjih par...

Kultura istočnjačkih zemalja je sasvim drugačija od svega što na šta ste navikli. Neke...

Prilikom putovanja automobilom, pogotovo ako odlazite na daleku destinaciju, treba da budete sigurni da ćete...

Muzej Staro selo na Zlatiboru je veoma neobičan. Napravljen je sa ciljem da se na jednom mestu prikupe...

Od pre neki dan poznat je i spisak izvođača na ovogodišnjem Koncertu godine u Novom Sadu. 13....

Naš narod, kada govori o Ivi Andriću, voli rado da naglasi kako je on „jedini naš nobelovac“.  Moglo...

Malo je poznato da u Prigrevici postoji muzej koji je osnovan zahvaljujući gospodinu Momčilu Todoriću, dugogodišnjem upravniku spomen...

Debitansko ostvarenje reditelja Danila Bećkovića, od srede 24. septembra do nedelje 28. septembra nasmejalo je preko 50 000...

Nisam nikad voleo etno, world music i slično. Nemam razlog zašto.  Ali ima vas koji volite. Uvažavam...