Šta je za vas Evropa?
Autor:
08.05.2014.

Sutra je deveti maj, takozvani Dan Evrope ili Dan slobode, a ima i još neke nazive. Obeležavamo ga u slavu posleratne Evrope koja je izgrađena na ideji da se sva zla iz prve polovine 20. veka više nikada ne ponove.

Neki ovaj datum previše vezuju za stvaranje onoga što će kasnije postati Evropska unija, dajući mu zbog toga ili negativni ili pozitivni predznak.

Neki, pak, na ovaj datum više vole da se sete rata i o njemu govore više nego o miru. Verovatno zato što su bili jedini u Evropi koji su posle ponovo ratovali.

Ovih dana svedoci smo da neki opet započinju rat u Evropi jer ne žele da budu njen deo.

Šta vi mislite o svemu?

Šta za vas znači Evropa?

Što se tiče autora bloga "U pokretu", on je - u pokretu. Sutra na kratak put. Novi Sad je vazda važio za "najevropskiji" grad. Tamo se ovaj datum vrlo ozbiljno obeležava. Već nekoliko dana traje program, a sutra sviraju Rambo, DLM i još poneko. Mesto dešavanja simbolično - Trg slobode. Vidimo se ako budete tamo.

Ostanite u pokretu!

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar