Primer neozbiljnog novinarstva
Autor:
26.06.2014.

Da je novinarstvo u Srbiji na jako niskom stepenu profesionalnosti, to smo znali odavno. Kao i to da Informer nije list koji može biti primer drugima. Ipak današnji slučaj je interesantan jer smo samo čekali kada će se i ovako nešto desiti.

Naime, Informer je objavio izveštaj sa sinoćnjeg koncerta Bilija Ajdola u Beogradu koji se nije ni održao. Koncert je pomeren, a izveštaj je ipak izašao. 

Okej, vrlo je jasno kako je do ovoga došlo: Informer je imao spreman tekst unapred, a neprofesionalno su se poneli i objavili ga bez provere, ne nedajući se da se ovakve stvari dešavaju, a dešavaju se. Danak neiskustvu! 

No, da je samo to u pitanju. Ono što nas je sve nasmejalo jeste citiranje Ajdolovih reči sa koncerta koji se nije ni desio: Da li ste spremni za rokenrol? Da li ste spremni za ozbiljno prašenje pod tvrđavom? Biće vruće u gradu, vruće na Kalemegdanu. (videti sliku gore)

Ali, šta ovo znači? Neko je nagađao šta će Bili reći i kako će proći koncert. Svako ko bi bio tamo, mogao bi da demantuje da je tako bilo i toga je i autor teksta sigurno svestan. Dakle, u pitanju je svestan potez koji potpuno obesmišljava novinarski posao. 

A koncert je večeras. Ostanite u pokretu!

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar