Slike sećanja Alise Salopek: Futluz
Autor: Rajko
23.03.2015.

Kad smo bili osmi razred, naša razredna – nastavnica matematike Ljubica, Bog da joj dušu prosti, organizovala je "Kviz znanja" za sva tri odeljenja. Bio je to kviz sličan onom koji je išao na TV u to vreme - "Kviskoteka". Uz dodatak pitanja iz muzike - klasične muzike, koju smo slušali na časovima muzičkog.
U ekipama su bila po tri učenika iz svakog odeljenja, a u našem, inače bih se verovatno slabo i sećala tog kviza, bila sam, naravno, i ja.
Neću vas pitati da li pogađate koja ekipa je pobedila.
Uglavnom, radost zbog pobede u tom kvizu trajala je kratko, jer se trebalo pripremati za novo takmičenje, mnogo teže! Teže po pitanjima, ali i zbog toga što smo sledeći kviz imali sa starijima – omladincima, i to u "Omladinskom", pred publikom iz celog sela!

Osmaci su imali dve ekipe, omladinci jednu.
Nismo više bili podeljeni po odeljenjima. Izmešali smo se samo tako! Dva učenika iz "A" i jedan iz "B" odeljenja, i u drugoj: jedan iz "B", tj. ja, i jedno iz "C". Ona ekipa omladinaca bila je i preko pet godina starija od nas! Skoro već ljudi! Sećam se da smo pre početka kviza komentarisali da nije u redu. Kako mi deca da se "nosimo" sa njima?

Ali, "nosili" smo se! Čak, u nekim igrama smo bili i bolji... "Skriveni predmet" otkrila je ekipa gde sam ja bila! Ushićenje do vrha! Rezultat skoro izjednačen!
Na kraju je ostala igra pogađanja "naziva pesama i izvođača"! Samo što sad pesme nisu bile one koje smo slušali na časovima muzičkog, već one iz "diska"!
Retko je ko od nas osmaka u to vreme išao u disko!

Di-džej bi pustio neku numeru, i ko se prvi javi i kaže ko peva ili naziv pesme – dobija bod! Nešto smo "uboli" tačno, nešto ne!
Još uvek smo se nadali da možemo da pobedimo! Ni ekipa omladinaca nije baš briljirala! Poslednje pitanje odlučuje pobednika. Di-džej pušta novu pesmu... Strana muzika... Zvuči poznato... Refren mi je tako poznat, motalo mi se po glavi, tako poznat... Međusobno se gledamo, da li neko zna odgovor...

"Futluz!" – viknuo je neko iz ekipe omladinaca.

"Bravooooo! Tačan odgovor!" – reče voditelj kviza.

"A da li znate ko izvodi ovu pesmu?"

Omladinci i to tačno odgovoriše. Ustvari, rekli su da je to pesma iz tog i tog filma...
I pobediše. Daaaaa, to je pesma iz filma, zato mi je bila poznata. Naročito refren.
I ostade u ušima, kroz sve ove godine, da ga pamtim i zauvek naučim!


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar