Sve prednosti i saveti da iskoristite last minute ponude 2019.
Autor: Redakcija
01.04.2019.

Planiranje putovanja vrlo često ume da oduzme mnogo vremena i živaca s obzirom na to šta sve morate obaviti pre nego što se i nađete na željenoj lokaciji. To podrazumeva obilzak turističkih agencija, pretraživanje ponuda na internetu, konsultacije i savetovanje sa prijateljima i poznanicima i brojne druge aktivnosti koje se obavljaju sa ciljem da za što manje novca dobijete što bolji aranžman.

Svako ko je ikada razgledao ponude i aranžmane turističkih agencija sigurno se mnogo puta susreo sa terminom last minute, koji se sve češće ističe po brošurama, prospektima, ali i reklamira na TV emisijama ili internetu. Last minute ponude , kao što im i samo ime kaže, rezervišu se u poslednji tren, odnosno to je poslednji trenutak za odluku o nekom putovanju i uplatu aranžmana za određenu lokaciju.

Prednosti last minute ponuda i zašto bi ih trebalo iskoristiti

Ono što je osnovni benefit last minute ponuda jeste znatno niža cena putovanja, ali putnik koji rezerviše jedan takav aranžman mora biti spreman da su ovakve ponude ograničene u brojnim segmentima. Pa tako na primer putnik koji rezerviše u poslednji čas vrlo verovatno neće imati priliku da bira kakvu sobu želi, mesto u avionu ili neke slične ustupke.

Last minute ponude turističkih agencija uglavnom sadrže sve karakteristike kao i prvobitni aranžman , a jedina razlika je da je sve to po značajno nižoj ceni. Bitna odlika last minute ponuda jeste i ta da se one odobravaju pred sam polazak na put i da je broj mesta ograničen, pa bi trebalo što pre reagovati.

Razlozi zbog kojih turističke agencije nude ovakve pogodnosti?

Razlog zbog kojeg organizatori putovanja postavljaju last minute ponude jeste kako bi popunili sve zakupljene kapacitete. Naime, suština se svodi na to da turističke agencije ulažu svoj novac u zakup određenog broja smeštajnih jedinica unapred, kao i u zakup prevoznih sredstava do odabranih destinacija. Oni se potom nadaju da će kroz prodaju turističkih aranžmana povratiti uloženi novac i tako ostvariti pozitivnu razliku, odnosno dobit.

Svakako cilj organizatora putovanja tj. turističkih agencija je da se postigne što veći stepen izkorišćenisti zakupljenih kapaciteta, a samim tim ostvari veći profit. Vrlo često se može desiti da u određenom terminu organizator putovanja poseduje veći broj raspoloživih neprodatih kapaciteta, što samim tim predstavlja trošak za tu agenciju. U cilju pospešenja prodaje i popunjavanja kapaciteta, organizatori putovanja odobravaju last minute ponude, sa i do 50 % popusta, kao vid smanjenja rizika od neprodatih, a prethodno zakupljenih aranžmana.

Kako uhvatiti najbolje last minute ponude

Da bi se ugrabila prilika za jeftino putovanje potrebno je dosta strpljenja i spremnost da se brzo reaguje. Jer, za većinu dobrih ponuda uglavnom nema mnogo mesta i iskoriste ih samo oni koji su za trenutnu akciju i koji se odmah odluče da idu na putovanje.

Iz tog razloga, last minute ponude i jesu osmišljene za sve one koji već znaju šta žele od svog putovanja i gde hoće da provedu svoj odmor, pa čim se pojavi mesto koje čekaju, oni mogu odmah da donesu odluku. Oni koji ne žele impulsivne reakcije već planiraju da “prespavaju” pa da onda hladne glave donesu odluku, obično propuste takvu šansu.

Da biste pravovremeno iskoristili last minute ponude 2019. najbolje je da na vreme, možda već sada, počnete sa istraživanjem aranžmana i pretraživanjem ponuda turističkih agencija kako biste se što bolje upoznali sa potencijalnim destinacijama i odlučili koja lokacija vam je cilj. Već godinama u nazad Srbima je Grčka prva na listi, ali poslednjih godina tu je i italijanska obala, pre svega Sicilija , kao i Turska, Španija, Malta...

Nakon toga potrebno je da redovno proveravate sajt turističke agencije za koju ste se opredelili kako biste uvek bili u toku sa najsvežijim informacijama i kako vam ne bi promakao promotivni period. Društvene mreže vam takođe mogu pomoći, pa ne oklevajte da zapratite određene turističke agencije kako biste stalno imali uvid sa njihovim novitetima.

Last minute aranžmani se po pravilu vrlo brzo zatvaraju s obzirom na to da je uglavnom u ponudi mali broj preostalih mesta, a da su cene izuzetno povoljne, pa samo oni najbrži i najuporniji mogu doći do ovakvih pogodnosti.

Termini za letovanje u 2019. godini se približavaju , pa bi bilo pametno već sada se upustiti u potragu za najinteresantnijim aranžmanima. Najpopularnije destinacije sveta u 2019. godini mogu biti lokacija i za vaš odmor i uživanje ukoliko budete uporni i ukoliko uspete da ugrabite last minute ponudu, na osnovu koje možete umnogome uštedeti i


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar