Microblading obrva - japanske obrve
Autor: Redakcija
09.01.2019.

Svaka osoba koja drži do sebe želi da izgleda lepo i negovano. Da bi ovo postigla, potrebno je da prvo sakrije svoje prirodne nedostatke . Veliki broj žena, a i muškaraca, ima problema sa oblikom, bojom ili gustinom svojih prirodnih obrva. Da bismo ih učinili što lepšim,često koristimo razne olovke, senke ili gelove za iscrtavanje obrva. Međutim, morate priznati da je izuzetno zamorno svakoga dana sa potpunom preciznošću isrctati apsolutno identične obrve. Kvalitetna šminka za iscrtavanje obrva je prilično skupa, a uz svakodnevno korišćenje ne traje baš dugo. Kada koristite ovu tehniku da bi ste sakrili nedostatke, uvek postoji mogućnost da vas iznenadi kiša, sa njima ne možete da odete na bazen ili na trening da se ne biste oznojili.Vaše savršene obrve, na koje ste potrošile toliko vremena da one budu pravo malo umetničko delo, mogu da se razliju ili nestanu, što ume da bude prilično frustrirajuće. Ali ne očajavajte, pravi profesionalci su otkrili jednu neverovatnu tehniku uz pomoć koje možete da imate trajno potpuno prirodan izgled obrva. U pitanju je mikroblading obrva ili jednostavnije japanske obrve.

Japanske obrve - iz Japana ili ne

Verovali ili ne, japanske obrve uopšte ne potiču iz Japana. Međutim, nazvane su ovako zbog mikronoževa kojima se ovaj postupak iscrtavanja izvodi, koji su toliko oštri da su ih uporedili sa oružjem samuraja ili sa savršeno oblikovanim obrvama gejši. Tehnika nanošenja pigmenata u kožu uz pomoć oštrih noževa je stara hiljadama godina, ali se trend u korišćenju ove tehnike za iscrtavanje obrva pojavio poslednjih 20 – 25 godina u Aziji.Do 2015. potpuno je osvojio Ameriku, a nedugo zatim i Evropu. Ova tehnika je postala toliki hit, jer obrvama daje potpuno prirodan izgled, a licu savršen sklad.

Mikroblading obrva – kome i kada se ne preporučuje

Mikroblading obrva ne sme da se radi:

· u trudnoći ili za vreme dojenja,

· kod srčanih oboljenja,

· kod gljivičnih oboljenja,

· u slučaju onkoloških, hroničnih ili autoimunih bolesti,

· u akutnoj fazi herpesa,

· posle fotosenzitivnih tretmana,

· kod osoba koje imaju saboreični dermatitis u predelu obrva,

· ukoliko je koža pod upalom,

· kod osoba koje imaju problem sa kaleoidama.

Ukoliko postoji bilo kakav problem, neophodno ga je prvo sanirati ako je to moguće, na šta će vas pravi profesionalac odmah upozoriti.

Naravno, ako se odlučite za mikroblading obrva, prvo se dobro raspitajte o salonu kao i o profesionalnosti njegovih zaposlenih.

Mikroblading obrva - tretman

Pre samog početka tretmana obavlja se priprema na koju odlazi najviše vremena, a koja se sastoji iz konsultacija oko vašeg zdravstvenog stanja, oblika obrva koji bi vam pristajao, vrši se merenje lica uz pomoć šestara za dobijanje što boljih rezultata. Veoma je bitno da se za svakog klijenta uradi detaljna priprema i da se svakom klijentupristupi individualno, jer smo svi mi jedinstveni, sa različitim proporcijama lica, pa samim tim svakome odgovara drugačiji oblik, veličina i boja obrva.

Ova metoda je skoro potpuno bezbolna, a ceo tretman je gotov za oko 1 – 1,5h.Iscrtavanje obrva se vrši dlačicu po dlačicu i ovaj deo tretmana traje oko 15 - 20 minuta, u zavisnosti od toga kolika korekcija vam je potrebna. Sitni noževi plitko ulaze u kožu i na taj način unose željeni pigmen u vidu dlačica koje se iscrtavaju u pravcu prirodnog rasta vaših obrva. Pigmenti koji se koriste za japansko iscrtavanje obrva su mineralne boje koje su hipoalergene i u potpunosti bezbedne, a u ponudi su sve nijanse pepeljaste i braon boje. Na ovaj način se vašeprirodne obrve popunjavaju i time se uklanjaju nedostaci kao što su nedovoljna gustina i veličina, asimetrija, kao i druge nepravilnosti obrva.

Mikroblading obrva - nakon tretmana

Nakon što ste dobili vaše japanske obrve, neophodno je da im prvih 7 dana posvetite posebnu pažnju. Koža se ispira običnom vodom i na njih se nanosi posebna krema za negu nekoliko puta u toku dana, kako bi iz nje izašao višak pigmenta i obrve dobile prirodan izgled. Potrebno je kloniti se teretane, slane vode, saune, sunca i bazena, jer bi sve ovo moglo da utiče na krajnji rezultat.

Posle 7 dana odlazite u salon na prvu kontrolu gde se, ukoliko je potrebno, vrši pojačavanje boje ili gustine. Ova korekcija obrva je uračunata u cenu.

Ovakve japanske obrve mogu da budu trajne onoliko koliko vi želite, u zavisnosti od tipa i nege kože i naravno uz odgovarajuću godišnju kontrolu i osvežavanje boje.

Foto: Pixabay / dgraficoel


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar