Koji su trenutno najbolji Huawei telefoni na tržištu?
Autor: Redakcija
20.02.2019.

Huawei se, prethodnoj, 2018. godini dosta poboljšao kada je u pitanju kvalitet, funkcionalnost, kao i sam dizajn. Tako njihovi najnoviji modeli danas spadaju među najprodavanije Android telefone na tržištu.

Modeli o kojima će biti reči ne samo da prate savremene standarde mobilnih telefona, već su i podigli korisničko iskustvo na nov nivo. Ovde pre svega pričamo o trostrukoj kameri koju je prvi uveo Huawei. Polako ali sigurno, Huawei će stići do samog vrha kada je u pitanju proizvodnja mobilnih telefona. Naredni modeli imaju različite specifikacije i odgovaraju različitim standardima i namenama.

Huawei Mate 20 Lite

Ovo je Huawei-jev najlaganiji dual SIM model iz Mate 20 serije. Ali to ga ne čini ni malo laganim. Ovo je zaista dobar standardni telefon koji će vam sigurno privući pažnju, ako tražite relativno jeftine, a kvalitetne telefone.

Njegove specifikacije su sledeće: Ekran ima 6.3 inča, prilično je veliki, ali sigurno stoji u ruci. Rezolucija je odlična: 2340x1080 piksela, te će vas oštrina slike prijatno iznenaditi.

Takođe, Mate 20 Lite ima 4GB RAM i 64GB interne memorije, što će ga zajedno sa procesorom od osam jezgara činiti poprilično brzim telefonom. Sa ovoliko velikom memorijom nećete se morati plašiti da li ćete imati dovoljno memorije za sve aplikacije koje bi vam mogle biti potrebne. Naravno, ovo se odnosi na standardnu potrošnju.

Model ima 2 kamere, prednju i zadnju. Selfi kamera ima 24 megapiksela, a zadnja 20. Obe su u full HD rezoluciji. Baterija je nezamenljiva, moguće je otvoriti telefon samo u servisu. Ima senzor otiska prsta, čime se telefon otključava velikom brzinom.

Huawei Mate 20 Pro

Najbolji telefon iz Mate 20 serije je definitivno Huawei Mate 20 Pro. Isto je dual SIM i podržava nano kartice. Ekran je malo veći od Huawei Mate 20 Lite i ima 6.39 inča. Telefon sadrži veliku RAM i internu memoriju: 6GB RAM-a i 128GB interne memorije, uz to podržava i memorijske kartice do 256GB memorije. Dakle, ovaj telefon je za one koji traže vrhunski kvalitet. Koji mobilni koriste u poslovne svrhe ili na njemu igraju igrice.

Jedna od glavnih specifikacija ovog modela telefona jeste činjenica da ima 3 zadnje kamere i jednu prednju. Ovo je jedan od prvih ovakvih modela, a bez sumnje ćemo ih viđati i u budućnosti.

Naime, selfi kamera ima 24Mpx, glavna zadnja 40Mpx, široka 20Mpx i telefoto 8Mpx. Kamera ima AI mode, što znači da prepoznaje objekat koji treba uslikati, hrana, zelenilo, cveće, i njegove boje automatski posebno naglašava, dok druge nisu u tolikom fokusu. Ovo pomaže da napravite fenomenalne fotografije.

Baterija je nezamenljiva, u 30 minuta punjenja dostiže do 70% svog kapaciteta. Dakle, puni se nešto kraće od standardnog telefona. Može izdržati i više od dana korišćenja bez punjenja ako ga ne koristite preterano često.

Telefon ima 2 zvučnika, fali mu 3,5 milimetarski ulaz za slušalice, ali dobijate USB nastavak, gde se slušalice mogu priključiti. Od senzora ima čitač otisaka prsta i autentifikaciju lica, kojim se otljučava telefon.

Spomenimo da za sve modele Huawai telefona postoji ovlašćeni servis u Srbiji .

Huawei P20

Još jedan od odličnih novijih modela jeste huawei P20, koji se po kvalitetu nalazi između P20 Lite i P20 Pro. Veličina P20 ekrana je 5.8 inča, što ga čini nešto manjim u odnosu na Mate seriju telefona.

Baš prema memoriji se vidi da je u sredini, jer je RAM memorija 4GB (što je više specifično za njihove Lite verzije), a interna memorija ima 128GB – memorija Pro telefona. Rezolucija je odlična sa 2240x1080p, sa 429 gustinom ppi, što daje sasvim dobru sliku.

Za razliku od Pro Modela Huawei P20 ima 3 kamere ukupno, dve zadnje i jednu prednju, a svaka od njih je veoma kvalitetna. Selfi kamera ima 24Mpx, glavna zadnja 12Mpx i crno-bela 20Mpx. Iako glavna kamera ima manje mega piksela, ona ima veći otvor blende f/1.8 i sa veličinom senzora od 1/2.3 inča.

Telefon ima jedan zvučnik, baterija mu je nezamenljiva i samo u servisu je moguće otvoriti telefon. Kao i prethodni model, nema tipičan ulaz za slušalice, nego se dobija specijalan USB nastavak koji omogućava slušanje muzike.

Huawei Honor 10

Huawei Honor 10 je jedan od najboljih telefona prošle sezone. Pojavio se u prodaji aprila prošle godine, pre P20 i Mate 20 serije. Svejedno, ovaj telefon ima zaista dobre specifikacije, a zbog roka proizvodnje mu polako opada cena, tako da možete i o njemu da razmislite ako želite da kupite nov telefon.

Veličina ekrana je 5.84 inča, a rezolucija 2280x1080 što pruža sasvim solidnu sliku koja je u Full HD formatu. ROM memorija ima 4GB, a interna 64GB što je sasvim solidno za svakodnevne potrebe, kao i pregršt aplikacija.

Ovaj model ima 3 kamere, jednu selfi (prednju) od 24 megapixela i dve zadnje: glavna od 16Mpx i crno bele od 24Mpx. Kvalitet slike bi se mogao meriti sa Mate serijom, i na nju sigurno nećete imati zamerke ako vam je potreban telefon srednje ili visoke klase.

Baterija je nezamenljiva i za 24 minuta dostiže 50% punog kapaciteta, po čemu je nešto brži od standardnih punjača. Traje 24 časa uz standardnu upotrebu telefona. Ako ga koristite bez prekida, može da izdrži od 6 do 8h.

Modeli vredni spominjanja: Huawei P20 Lite, Huawei P20 Pro, Huawei Honor 10 dual, Huawei Y6.

Foto: Flickr / Gilly


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar