Kako istopiti salo i smršati uz pomoć coolsculpting tehnike
Autor: Redakcija
08.08.2018.

Nedovoljna fizička aktivnost, stres, manjak sna, kao i nezdrava, prerađena hrana dovode do stvaranja i nagomilavanja masnih naslaga u telu. Pored toga što estetski ne izgleda lepo i reprezentativno, bilo da ste muškarac ili žena, salo na stomaku može uticati i na kvalitet vašeg života i zdravlja. Abdomenalna mast može dovesti do pogoršanja rada nekih od vitalnih organa u vašem telu, poput srca, pankreasa i drugih. Zbog toga je od izuzetne važnosti preduzeti određene korake kako biste se rešili nagomilanih masnih naslaga. Ono što ljudima prvo padne na pamet kao rešenje za brzo mrsavljenje jeste držanje dijeta, koje mogu biti izrazito rigorozne i maksimalno iscrpeti vaš organizam, a da pritom rezultati uopšte ne budu vidljivi. Svakako je neophodno korigovati ishranu, ali to ne podrazumeva izgladnjvanje, već pravilno raspoređen unos proteina, vitamina, minerala i ugljenih hidrata. Ono što je preporučljivo jeste fizička aktivnost i trening, ali kada je u pitanju skidanje sala sa stomaka problem može biti što ta regija našeg tela zahteva dug i predan rad, disciplinu i posvećenost. Zbog svega navedenog odgovor na vaše pitanje kako najbrze smrsati i kako istopiti salo jeste coolsculpting tehnika.

 

Šta podrazumeva coolsculpting tehnika?
 
Coolsculpting procedura predstavlja jedini nehirurški tretman za skidanje masnih naslaga na telu, koji koristi tehniku hlađenja i zamrzavanja kako bi eliminisao uporne naslage sala. Coolsculpting se najčešće koristi kod onih delova na telu gde je teško ukloniti salo samo uz pomoć treninga i redukovane ishrane, kao što su na primer stomak, bokovi, leđa, podbradak, noge... Ovaj tretman je neinvazivan, što znači da nema rezova, rana, operacija i ušivanja, i svakako je mnogo manje rizičan nego liposukcija. Radi se o procesu zamrzavanja masti u cilju njihovog trajnog eliminisanja iz organizma, a rezultati ovog tretmana su vidljivi i dokazani. Skidanje sala sa stomaka uz pomoć coolsculpting tehnike preporučuje se svima onima koji žele brzo mrsavljenje na što lakši i bezbolniji način bez mnogo truda i odricanja.
 
Kako izgleda postupak coolsculpting-a?
 
Najjednostavniji i jedini odgovor na pitanja kako najbrze smrsati i kako istopiti salo bio bi uz pomoć coolsculpting metode. Tokom postupka lekar nanosi gel površinu koja će biti tretirana, a potom vakuumom uvlači kožu iznad površine masnog tkiva u aplikator koji niskim temperaturama dovodi do zamrzavanja masnih ćelija. Hladnoća deluje samo na masne naslage koje su vakumirane i samim tim ne oštećuje kožu i tkivo. Sam proces traje oko sat vremena i iskustva pacijenata govore da je pretežno bezbolan. Ono što se može javiti u pojedinim slučajevima nakon tretmana jeste bol sličan onome nakon nekog intenzivnijeg treninga ili povrede mišića. S obzirom na to da je u pitanju neinvazivan tretman oporavak je momentalan i pacijent se može odmah vratiti normalnom životu. Prvi rezultati vidljivi su posle svega nekoliko dana ili nedelja, a nakon tri do četiri meseca zamrznute masne ćelije će zauvek nestati iz vašeg tela. Ovakvim tretmanom moguće je smanjiti i do 20 procenata masnih naslaga.
 
Istraživanja su pokazala da je coolsculpting tehnika izuzetno efikasna i pouzdana kada je u pitanju uklanjanje masnih naslaga, a pritom i veoma bezbedna i bez neželjenih dejstava i kontraindikacija. Rešenje za vaše probleme kako istopiti salo i kako najbrze smrsati najbolje je da potražite u Dr Džunić klinici ili na sajtu dr-dzunic.com. Konsultativni pregledi su besplatni, a iskusni stručnjaci i profesionalci su vam na usluzi. Skidanje sala sa stomaka i brzo mrsavljenje sada su itekako mogući i ostvarivi. Ipak, neophodno je da svaki pacijent bude svestan da nijedan metod nije maksimalno delotvoran i ne čini čuda, pa je veoma važno nastaviti brigu o svom telu i nakon tretmana. Jednom zamrznute i otklonjene masne ćelije više se neće vratiti, ali ukoliko se ne pribegne zdravijoj ishrani i pametnijm izboru namirnica, kao i redovnom treningu neke nove naslage sala mogu ponovo napraviti problem. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar