Kakav je značaj planeta u horoskopu?
Autor: Redakcija
25.02.2019.

Pozicije svih planeta u trenutku vašeg rođenja igraju vrlo važnu ulogu u "izradi" vaše ličnosti. Zbog toga je potrebno da razumete uticaj planeta, posebno one koje deluju na vaš znak.

Sunce i svaka od planeta odgovara različitom aspektu vaše ličnosti i iskustvu. Sunce ukazuje na individualnost ličnosti i svest o tome ko ste. Svaka planeta je povezana sa nekim od 12 znakova u vašem horoskopu. Svaka od njih "diriguje" jednim ili više znakova. To znači da je energija svake planete blisko vezana sa kvalitetom određenog znaka. Potrebno je obratiti posebnu pažnju na planetu ili planete koje ovladavaju vašim znakom jer je to od izuzetne važnosti za vaš horoskop.

Sunce - upravljač Lava

Krug sa tačkom u centru je simbol Sunca. Krug predstavlja spiritualni svet, a tačka označava da je duhovna snaga usredsređena na samu sebe. Sunce simbolizuje energiju i izvor života. U horoskopu, Sunce utiče na snagu volje, kreativnost i osnovnu svest o identitetu.

Mesec - upravljač Raka

Mesečev polumesec inicira otvorenost i senzualnost. Mesec utiče na podsvest, snove, najskrivenija osećanja, raspoloženja i intuiciju, isto kao i na instinkt i navike. Veliki broj astrologa smatra da je Mesec isto tako važan kao i Sunce u horoskopu.

Mars - upravljač Ovna i Škorpije

Mars uslovljava događaje u životu. Efekti Marsa su podsticaj, intenzitet i energičnost. Uticaj Marsa nas podstiče da više mislimo na rezultat nego na metode. Takođe može nas navesti na nestrpljivost i frustraciju, ali i na destruktivne akcije. Mars upravlja sa dva znaka, vatrenim znakom Ovna u kome se energija preliva u raznim formama aktivnosti i vodenim znakom Škorpije u kome se energija pojavljuje kao intezivna pažnja i sabranost.

U kombinaciji sa Marsom ovim znakovima upravlja i planeta Pluton u kojem je energija izuzetno snažna, ali istovremeno i jako udaljena pa se energija retko očitava na Zemlji. Kada ljudi dožive Plutonovu energiju, to su oni uzbudljivi momenti u trenutku sagledavanja čitavog života u novom svetlu ili odluke da se sve promeni.

Venera - upravljač Bika i Vage

Venera je odgovorna za način kako osećate kada nekoga volite ili kada vidite nešto lepo. Asociramo je uz ljubav, lepotu, umetnost, muziku i poeziju. Venera upravlja zemljanim znakom uživanja - Bikom i nebeskim znakom ljubitelja lepog - Vagom. Obe planete podstiču ljude da rade stvari bez razmišljanja. Mars vodi u automatske akcije, a Venera inspiriše na uvažavanje bez razmišljanja.

Merkur - upravljač Blizanaca i Device

Merkur čini život razumnim. Povezan je sa vašim razumom i nervnim sistemom, sposobnošću za pisanje, govor i razumevanje. Ova planeta upravlja zemljanim znakom Device, u kome razum postaje praktičan i ekstremno kritičan prema detaljima i nebeskim znakom Blizanaca, u kome je razum brz i zainteresovan za svaku ideju i pojmove.

Jupiter - upravljač Strelca i Ribe

Jupiter čini život ugodnim. Predstavlja mudrost, entuzijazam, nadu i sreću. Čini da budete zadovoljni samim sobom. Ova planeta upravlja znakom Strelac, u kome je želja za znanjem i mudrošću dominantna. Jupiter u kombinaciji sa planetom Neptun upravlja horoskopskim znakom Ribe u kojem je izražena sklonost ka emocionalnim i intuitivnim znanjem. Neptun deluje na svet fantazije, iluzije, imaginacije i psihičkih fenomena.

Saturn - upravljač Jarca i Vodolije

Ova planeta čini život ozbiljnim. Pod uticajem Saturna postižete koncentraciju, izdvajanje bitnog od nebitnog, oštrinu i dubinu osmatranog. Omogućava vam da teškim radom postignete ono što želite. Saturn upravlja zemljanim znakom Jarac, u kome stvaralački rad i ozbiljan stav dominira, a zajedno sa planetom Uran upravlja nebeskim znakom Vodolije u kome se razvijaju moderne ideje. Planeta Uran je povezana sa modernim mislima i eksperimentalnim idejama. Odgovoran je za iskre genijalnosti koje mogu dovesti do značajnih naučnih otkrića ili velikih umetničkih dela.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar