Da li i vi imate salo kog ne možete da se rešite?
Autor: Redakcija
26.12.2018.

I ja pripadam onoj grupi ljudi koji se bore s problemom viška kilograma. Isprobala sam razne dijete , kada bih počela da navodim njihova imena, zauzelo bi mnogo prostora. Ne mogu da kažem da baš sve nisu delovale – jesu. Smršala bih, a onda bi se posle određenog vremena kilaža vratila. Tragajući za rešenjem kako najbrze smrsati pretražila sam mnoge stranice na internetu, pročitala mnoge savete. Sve je izgledalo kao da sam pretraživala kako najbrze smrsati, a onda i vratiti staru kilažu još brže. Isprobala sam brojne vežbe. Tragajući za odgovorom na pitanje kako smrsati, stomak je predstavljao najveći problem. Kada bih rešila ostale probleme, skidanje sala sa stomaka nije išlo.

Gde sam pronašla rešenje problema kako najbrze smrsati?

Tako je bilo sve dok nisam čula za CoolSculpting. Beograd sam posetila ove jeseni. Pričajući s prijateljicama o mom problemu otkrila sam da nisam jedina koju muči kako smrsati. Stomak, bokovi, noge, leđa – svaka od nas je borila svoju bitku.

Obzirom da ne verujem na reč kada su u pitanju takvi zahvati, odlučila sam da odem u estetski centar Dr Džunić , kako bih dobila dodatne informacije. U stručnost njihovih lekara sam već imala prilike da se uverim. Poseduju dugogodišnje iskustvo i kod nas i u inostranstvu na poljima anti age i estetske medicine, edukovani su na brojnim svetskim seminarima iz ovih oblasti.

Rekli su mi da je skidanje sala sa stomaka, bokova, nogu, moguće metodom CoolSculpting. Ova metoda je upravo namenjena masnim naslagama koje su otporne na fizičku aktivnost i dijete! Reč je o nehirurškom postupku gde se bez igli i posebne rehabilitacije dolazi do dugoročnih rezultata. Većina tretmana smanjuje masno tkivo za 20%.

Mora da postoji neka zamka! Ili možda ne?

Skidanje sala sa stomaka jeste moguće. Međutim, oni ne obećavaju bajku, ne pričaju prazne priče. Dobila sam informaciju da će prvi rezultati biti vidljivi posle 21 dan, a konačan rezultat nakon 90 dana.

Moram da priznam da sam malo bila razočarana. Htela sam rezultate vidljive odmah. Htela sam da ja budem ta koja će ljudima deliti savete kako smrsati. Stomak zategnut, ja šetam u uskoj haljini, ima li ičeg lepšeg? Zatim sam se setila svih dugih dijeti, gladovanja, napornih vežbi, godine muke i truda, sa privremenim rezultatima. Pa valjda mogu da se strpim još 20-ak dana za sigurne rezultate.

Kako izgleda tretman?

U toku postupka sedite u udobnom položaju. Skidanje sala sa stomaka, leđa, bokova, ispod brade se odvija tako što se to područje vakuumom usisava u sondu i postavlja između dve hladne ploče, patentiranom tehnologijom koja se naziva kriolipoliza se bezbedno i učinkovito deluje na masne ćelije bez povrede kože i drugih tkiva. Smrzavanje dovodi do uništavanja masnih ćelija putem apoptoze, koja predstavlja prirodno izumiranje ćelija akvtivirano hladnoćom. Izumrle masne ćelije telo postepeno, na bezbedan način i trajno odstranjuje iz organizma. Koža i preostalo masno tkivo se prilagođavaju smanjenju volumena, što popravlja definiciju tela na području na kom se izvodi tretman.

Posle zamrzavanja masnih ćelija telu je potrebno vreme da postepeno odstrani ćelije uništene zamrzavanjem. Zbog toga prve rezultate vidimo posle 20-ak dana, a konačan rezultat nakon 90 dana.

Koliko me je bolelo?

Na mestu izvođenja tretmana nanosi se poseban gel koji ublažava nelagodnost. Vakuum koji stvara aplikator sam na početku osećala kao uvlačenje kože ili blago štipanje, posle toga se izvodi hlađenje, nakon kog se dobija blaga anesteziranost tog područja. Nakon završenog tretmana odmah sam se vratila rutinskim aktivnostima.

Posle tretmana CoolSculpting, Beograd je bio moje mesto boravka još nekih mesec dana. Tada su već rezultati postali vidljivi. Blistala sam od sreće zbog novog izgleda i zato što nije bilo bacanje para. Dr Džunić je opravdao povrenje i neizmerno sam zahvalna celom timu jer su omogućili da skidanje sala sa stomaka ne ostane samo mašta.

Vrativši se kući, svi moji prijatelji i porodica su bili iznenađeni mojim novim izgledom. Primetili su i da sam srećnija. A rezultati tretmana su bili svakim danom sve uočljiviji! Dobila sam novo samopouzdanje i motivaciju da se još bolje brinem o telu.

Sada sam ja ta koja deli savet kako najbrze smrsati. Ukoliko želite transformaciju, želite da uradite nešto lepo za telo, nećete se pokajati ukoliko odaberete CoolSculpting. Beograd će vas sigurno ugostiti podjednako dobro kao i mene.

Foto: Pixabay / multifacetedgirl


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar