Još malo lažnih vesti!! (FOTO)(VIDEO)
Autor: Stefan
23.01.2018.
Kao i svaki loš novinar pratim samo najčitanije vesti iz sveta i okoline, naravno sa zakašnjenjem. Pre neki dan dok sam čitao bajate vesti, video sam da je u Americi za najiritantniju reč u 2017-oj izabrana fraza „Fake News“. Koliko vidim to su dve reči, ali to je Amerika, tamo je sve dopušteno.
 
U prevodu ova fraza glasi: „Lažne vesti“, i mislim da je prilično jasno šta označava. To su one vesti koje imaju naslove kao što su: „Nećete poverovati šta je ovaj čovek našao na ulici!!“, „Koriste dronove da bombarduju Srbiju!!“ ili „Neverovatna tragedija-lančani sudar, desetoro njih ispalo sa vozila!!“, a u stvari je neko našao kovanicu od dvadeset dinara, umesto dobre vesti, komšijino dete kupilo helikopter na daljinski koji je nekom doleteo u dvorište i na kraju je tom nekom ispalo 10 balvana dok je prevozio drva zato što ih nije dobro vezao. Naravno da nećete poverovati u ovakve vesti, zato što i nisu stvarne, nego glupe i... lažne. Možda mislite da su istinite, zato što pored bombastičnog naslova uvek stoji FOTO, VIDEO ili oba, i to u novinama, ali nisu.
 
Ovakva tehnika pisanja je postala sve popularnija u medijima. Verovatno zato što je lako napisati tako nešto, zato što je izmišljeno, i ne morate paziti na pravopis nego sve pišete velikim slovima i umesto tačaka i zareza stavljate dva uzvičnika. Meni se nekada i sviđaju te lažne vesti. Kada mi se ne dopada stvarnost i kako se stvari odvijaju voleo bih da mogu da odem  na neku internet stranicu gde su sve vesti lažne, ali lepše nego istinite. Tako da mislim da je pravo rešenje odvajanje lažnih vesti od pravih, a ne ovakvo mešanje. Sa druge strane, ko zna koliko bi nam vesti ostalo da izbacimo sve lažne.

NAPOMENA:
Pazite se lažnih vesti!! Ne verujte ni jednoj!! Možda je čak i ovo moje lažno!! 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar