Prigrevčanin Iso Marić doneo srebro sa takmičenja Prirodno-matematičkih fakulteta regiona
Autor: Redakcija
23.05.2018.

Na “Primatijadi 2018”, koja se održala u Budvi, učestvovali su Prirodno matematički fakulteti iz regiona, i to iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Svoje mesto među njima po prvi put je našao i Prigrevčanin Iso Marić, a koji je sa Živanom Gabicki osvojio visoko drugo mesto.


- Takmičio sam se kao student ispred Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu sa departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine. Takmičenje je bilo iz nauke, odnosno izlaganja naučnih radova iz oblasti hemije.


Za Apatinsku omladinu talentovani Marić ističe da je odrađen veoma kompleksan i obiman posao.


- Rad sam praktično radio dva meseca, što se tiče literature i sređivanja rezultata, a pisanje samog rada trajalo je dve nedelje. Budući da je posao bio obiman i kompleksan, pridružila mi se koleginica sa smera Živana Gagicki. A zahvaljujući predlogu mentora, dr Slobodana Gadžurića, naš celokupan posao smo sročili u jednu veliku celinu sa kojom smo se i takmičili.


Marić ističe da je njegov mentor dr Gadžurić, baš kao i on, veoma zadovoljan postignutim rezultatom.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar