Recept nedelje - 'Skuša sa limunom' i 'Čokoladna oranž torta'
Autor:
20.03.2016.

Skuša sa limunom

Sastojci: 1 kg skuše (srednje veličine), 2 limuna, beli luk po ukusu, peršun, so, biber, mešavina začina, ulje po potrebi
Priprema: Ribu očistiti, oprati i ostaviti da se osuši. Svaku ribu zaseći oštrim nožem od glave do repa sa trbušne strane. Meso rastvoriti, posoliti ga, pobiberiti, namazati mešavinom začina i zgnječenim belim lukom, pa poređati komadiće limuna i posuti sitno seckanim peršunom.  Ribe „zatvoriti“, poređati ih u pleh, poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok lepo ne porumene. Tokom pečenja jednom ih okrenuti i ponovo poprskati uljem. Skuše služiti dekorisane limunom. Uz ovo jelo vam preporučujemo salatu od krompira i luka i belo vino.

Čokoladna oranž torta


Sastojci: 2 kesice želatina, 2 pomorandže, 200 ml soka od pomorandže, 150 g šećera u prahu, 400 ml slatke pavlake, 200 g integralnog keksa, 100 g čokolade
Priprema: Želatin razmutiti sa sokom od pomorandže i ostaviti da odstoji. Čokoladu rastopiti sa malo vode i ostaviti da se prohladi. Pomorandže sitno iseckati i ostaviti da se procede. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati šećer u prahu, razmućen želatin i rastopljenu čokoladu. Promešati masu i podeliti na dva dela. U prvi deo nadrobiti integralni keks i rasporediti po kalupu. U drugi deo staviti komadiće pomorandži i premazati preko prvog fila. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne. Tortu pre služenja ukrasiti kriškama pomorandže.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar