Recept nedelje - Lazanje sa piletinom i Jang kocke
Autor:
20.06.2015.

Lazanje sa piletinom

Sastojci: 5 kora za lazanje, 1 paradajz
Za nadev: 2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka, 300 g sitno seckane piletine, 3 režnja suvog mesa, so, biber
Za bešamel: 50 ml ulja, 3 kašike brašna, 300 ml mleka,  3 kašike parmezana, 1 jaje
Priprema: Na ulju upržiti sitno iseckan crni luk, dodati sitno iseckanu piletinu i suvo meso, posoliti, pobiberiti i mešati dok ne porumeni. Skloniti sa vatre. Napraviti bešamel sos: na ulju upržiti brašno pa mešajući dolivati mleko. Čim se zgusne skloniti sa vatre, posoliti i dodati rendani parmezan. Dodati i jaje pa promešati. Kore za lazanje puniti piletinom, umotati ih kao palačinke i redjati u pleh. Paradajz iseckati pa dodati u činiju sa lazanjom. Preliti bešamelom i posuti sa malo parmezana odozgo. Peći na 200 stepeni oko pola sata.

Jang kocke

Za kore: 5 jaja, 10 kašika šećera, 5 kašika tople vode, 10 kašika brašna, 3 kašike kakao praha,
prašak za pecivo
Za fil: 1 l mleka, 2 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 200 g šećera, vanilin-šećer, 250 g margarina, 200 g keksa, malo mleka (za umakanje keksa)
Glazura: 100 g čokolade, 4 kašike ulja
Priprema:
Belanca dobro umutite sa šećerom, dodajte žumanca i toplu vodu. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima. Polovinu smese sipajte u podmazan pleh, pa koru peći na 220 stepeni. Od druge polovine testa ispecite još jednu koru. Promešajte puding, šećer , brašno i vanil-šećer sa malo mleka. Ostatak mleka stavite da provri, pa ulijte pripremljenu smesu. Kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Kada se fil ohladi dodajte umućen margarin. Filovati na sledeći način:kora-fil-keks umakan u mleko-fil-kora-glazura od čokolade.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar