Pogled sa apatinskih krovova-Apatinska (ne)kultura
Autor:
20.07.2015.

Apatin je grad u kom se ne dešava baš mnogo toga, to smo već utvrdili. A šta se dešava kada se nešto desi?

Kulturni centar grada Apatina je aktivan koliko se da zaključiti, redovno imaju bioskopske projekcije sa svežim naslovima. Ali koliko nas zapravo ode u biskop? Nedavno je na projekciji bilo čak osam ljudi, mogli smo se rasporediti po sali tako da se ne bismo ni videli ni čuli ni susreli na izlazu. A nije skupo dati 150 dinara da malo osetiš bioskopsku atmosferu i da učiniš zanimljivijim svoju svakodnevicu. Toliko i više od toga košta tura pića u gradu. Pored toga, mnogi koncerti i predstave se organizuju u domu kulture i to ne samo folklorna dešavanja. Izazivam vas da odgovorite kada ste poslednji put posetili neko kulturno dešavanje u gradu, a pod tim se na računa gledanje fudbalske utakmice na video bimu u našim kafićima. Iko?  Za vreme ribarskih večeri bilo je zaista zanimljivih izložbi, ne onih što bi bile zanimljive samo štreberima i ljubiteljima visoke umetnosti, već običnih koji bi svakog zaintrigirale, a nisam baš nešto videla red ispred muzeja i galerije. Kad smo već kod toga, Apatin ima čak dva muzeja, a ne radi se na njihovoj promociji već se radi na sakupljanju prašine po eksponatima. Ne znam koliko vam je poznata činjenica da je apatinski Muzej sporta jedinstven tog tipa na području Srbije. Trebali bismo biti ponosni na to a ne zaboravljati gde se on uopšte nalazi. Termini u galeriji Meander zauzeti su sve do oktobra, pitanje je za koga...

Nema izvlačenja na to da kultura košta, u našem gradu ima i besplatnih dešavanja koji bi vas mogli koštati jedino vašeg vremena. Ako već imamo dešavanja koja su karakteristična za grad, što se ne bismo više ponašali kao građani i posećivali ono što nam se nudi. Kultura ne grize i ne boli.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar