Marianin život u trku
Autor:
20.06.2001.

Pobedom na 33. Somborskom maratonu apatinska atletičarka Mariana Čegar Lukić nastavlja sa uspešnim rezultatima ove sezone. Ova mlada, talentovana i ambiciozna atletičarka trči na duge pruge na stazi, uličnim trkama i na maratonu. Atletika je njega ljubav od 12 godine, a interesantan detalj je da je Mariana vojnik po ugovoru. - Počela sam da treniram u Bačkoj Topoli, kasnije nastavila u atletskom klubu „Apatin“. Vojnik sam po ugovoru, pa danas nastupam i u bojama Vojske Srbije – kaže Mariana.
Ne zna koliko je kilometara pretrčala, koliko znoja prolila da bi ostvarila zapažene rezultate, a do sada je osvojila preko 100 pehara i preko 400 medalja na raznim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.
- Najdraže mi je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u maratonu 2005.godine, kao i pobede na takmičenjima u Zagrebu tri godine za redom.
Mariana je dosta rada uložila ne bi li postigla odlične rezultate.
Nekad sam znala da treniram i po osam sati dnevno, a sada obavezno treniram tri-četiri sata, tu je istezanje, zagrevanje i trčanje. Pauzu sam imala samo dok sam bila trudna. Šest meseci posle porođaja vratila sam se na stazu i pobedila na Regionalnom vojnom prvenstvu. To mi je dalo podstrek za dalje – kaže Mariana i ističe da uspeva da uskladi obaveze na poslu, da se posveti porodici i uveliko kuje planove za budućnost.
- U planu mi je da istrčim ulične trke u Kuli i u Brčkom, da učestvujem na ovogodišnjem Regionalnom vojnom prvenstvu u Apatinu i ostvarim što bolji rezultat. Najveći cilj za ovu godinu mi je maraton u Moskvi, gde ću, zajedno sa koleginicom Ksenijom Bubnjević, nastupiti u bojama Vojske Srbije, očekuje me i trka na 20 km u Parizu. Živim u Novom Sadu, radim u Beogradu, često posećujem Bačku Topolu i Apatin, pa u šali kažem da mi je ceo život na točkovima ili u trku – kaže kroz osmeh Mariana.
L. Orlić


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar