Kako da učinite rođendan vašeg deteta nezaboravnim

objavljeno: 22.05.2019.
Kategorija: 025info blog

Vodeći se time da uvek želimo da svoje mališane učinimo srećnim, tako se trudimo i da im rođendan bude jedan od najlepših dana koji će pamtiti.

Tako vodimo računa o svakom detalju, od odevne kombinacije, preko torte i prostora, do osmišljavanja programa koji će animirati decu da im nijednog trenutka ne bude dosadno. Uz malo truda i mašte, napravite nezaboravnu žurku za dečiji rođendan.

 
Za rođendan se najčešće kupuju nove haljinice i odela, i u tome se često pretera i deca budu prenatrpana suknjama od tila ili kravatama i sakoima. Umesto toga, deca mogu biti u kostimima svojih omiljenih junaka ili u kostimima koje sami osmisle. Pustite njih da sami odaberu kako žele da izgledaju, umesto što ih upakujete u kalup princeze ili gospodina. Proslava decijih rodjendana će deci biti mnogo lepša ukoliko se osećaju komforno, jer deci svaki rodjendan znači dosta igranja i trčanja.
 
Odabrati komforan prostor za decu
 
Prostor za proslavu, ukoliko nemate dovoljno mesta u stanu, može biti dečija igraonica. Danas postoji veliki izbor igraonica sa raznim programima za rođendan, osobljem koje animira i čuva decu, tako da možete biti potpuno mirni i sigurni. Osim igraonice, za proslavu idealan prostor može biti park, ukoliko je lepo vreme. Prednosti proslave u prirodi su mnogo veći prostor i neograničeno vreme druženja.  Postoje brojne aktivnosti koje možete smisliti za decu kao što su potraga za blagom, žmurke, a i oni sami će sigurno smisliti mnogo igara koje je zabavnije igrati napolju nego u zatvorenom prostoru. 
 
Aksesoari koji će učiniti zabavu većom 
 
Bilo koji prostor da odaberete  možete ga dočarati rođendanskim dodacima. Deci su uvek zanimljive rođendanske kape, maske za lice, trubice, različiti štapići za slikanje ili svetleći aksesoari,  koje mogu i poneti kući. Ukoliko se rođendan održava u stanu možete nabaviti razne zavesice, viseću dekoraciju i banere koje možete kreirati po Vašoj želji. Danas su svakako neizostavni i helijumski baloni, koji dekoraciji daju posebnu notu. Možete se odlučiti da najveći bude broj godina koje dete puni  ili njegov omiljeni  crtani junak, a da ostatak prostora ukrašavaju manji baloni različitih dezena i oblika. 
 
Najslađe za kraj
 
Rođendanska torta je deci, nezavisno koliko godina imaju, uvek bila najbitnija. Danas su poslastičari postali pravi umetnici kada su u pitanju rođendanske torte. Višespratne, u obliku dvorca ili crtanog lika,  omiljene životinje, fudbalskog terena...dečija mašta nema granice, a poslastičari uspevaju da ispune sve zahteve, pri tome uz savršen ukus. Mnoge poslastičarnice vrše i besplatnu dostavu torti, što će Vam biti dodatna olakšica. Pored torte možete se odlučiti za mafine, kapkejkove i različite sitne kolače i bombonice koje će deci privući pažnju, da mogu u svakom trenutku da se zaslade. 
 
 
Na kraju, veoma bitna stavka je da budete prisutni na rođendanu, i to ne samo kao posmatrač sa strane, koji proverava da li je sve u redu i da li deca imaju da jedu i piju. Uključite se u dečije igre, postavljajte im pitalice, zagonetke, budite jedan od likova u njihovim izmišljenim pričama. Živimo u vremenu u kome deca i roditelji jako malo vremena provode zajedno, zato iskoristite proslavu kako biste učvrstili bliskost i još bolje razumeli dete, njegovo ponašanje i način razmišljanja. 
 
 
 
Autor bloga: 025info tim

025info tim

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Pogledajte još i:

Frula je mitsko zaveštanje pastirskog božanstva Pana, koji je svojom svirkom uveseljavao druga božanstva, nimfe i ljude. Ovaj muzički instrument, koji...

Servisiranje vozila je veoma važno kada je u pitanju njegova ispravnost i funkcionalnost. Ukoliko želite da vaš auto držite u...

Detoksikujuća i antiinflamatorna svojstva nekih začina vam mogu pomoći da sagorite suvišne masnoće. Začini koji tope masnoće će vam pomoći...

Bilo da se bavite sportom rekreativno ili profesionalno ili vaš rad obuhvata teške fizičke poslove, sigurno ste već...

Kada je letovanje u pitanju, turisti se iz godine u godinu odlučuju manje više za iste destinacije, koje...

Rođendani su uvek povod za radost, slavlje i veselje. Pogotovo kad su pitanju deca. Ništa ne može izmamiti...

Koliko vrsta piva ste probali do sad? Da li znate da postoji na stotine vrste piva u svetu?...

Svakom vozaču trebalo bi da postane rutinska navika da prilikom svakog servisiranja vozila, pored pogonskih auto delova, obrati...

Brz pogled na vremensku prognozu će vam jasno reći da nam se dani polako zagrevaju, i da je vreme da...