Elektronske pijace i dalje najsigurnija opcija – Evo gde poručiti robu?
Autor: Redakcija
21.04.2020.

Na sednici Vlade Republike Srbije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donete su odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa u koje spadaju i zelene pijace.

Počevši od danas, 21. aprila, dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Iako su zelene pijace od danas ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa, ipak će većina nas još duže vreme koristiti usluge elektronskih pijaca.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pokrenulo je 10. aprila rad  platforme https://pijaca.minpolj.gov.rs/ (Elekotronska Pijaca Srbije), kako bi se proizvođačima kvalitetne hrane omogućio direktan kontakt sa potrošačima u gradskim sredinama. Ova platforma donekle zamenjuje postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

Svaki građanin na paltformi ePijaca jednostavnom pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije može direktno da poruči robu bilo da se radi o najraznovrsnijem voću, povrću, mesu, sirevima, mleku, jajima, medu, a potom od samog proizvođača ili pomoću neke od brojnih kurirskih službi dobije na kućnu adresu.

Dodatne informacije kao i pomoć pri registraciji dostupni su na portalu ePijaca Srbije, kao i na brojevima telefona: 060/0115711, 064/8188777, 063/380173, 060/5007100, 065/3388017.

Na zvaničnom sajtu opštine Apatin postavljen je spisak svih poljoprivrednih gazdinstava koja su do sada prodavala robu na apatinskoj pijaci, čime je građanima omugućen kontakt sa prodavcima, kako bi mogli da dogovore način na koji će obaviti trgovinu. Poljoprivredni proizvođači prijavljivali su se sekretarima u svojim mesnim zajednicama. Spisak poljoprivrednih proizvođača možete preuzeti na: www.soapatin.org/poljoprivreda u odeljku dokumenta.

Radio Dunav iz Apatina pokrenuo je akciju u okviru koje svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Apatin, ali i drugi trgovci koji prodaju robu na apatinskoj Zelenoj pijaci mogu besplatno da se reklamiranju.

Svi oni koji imaju tezgu na apatinskoj pijaci, a svoju robu žele da prodaju tokom vanrednog stanja dostavom na kućnu adresu, treba da dođu u redakciju Dunav radija, kako bi ostavili svoj oglas sa brojem telefona, a oni ga potpuno besplatno emituju u programu i objavljuju na svojoj internet stranici. Oglasi se u programu Dunav radija emituju svakog dana u četiri termina, a spisak sa brojevima telefona prodavaca sa apatinske pijace na internet stranici www.radiodunav.com biće dostupan 24 časa. 

LAG Srce Bačke svim zainteresovanim proizvođačima i prodavcima voća, povrća i drugih namirnica i ostalih proizvoda sa teritorije opština Kula i Vrbas nudi mogućnost oglašavanja i prodaje putem zvanične Fejsbuk stranice i Instagram profila. Na ovoj elektronskoj pijaci prodavci i proizvođači mogu da oglase prodaju svojih proizvoda, sa istaknutim cenama, kontaktom proizvođača i/ili prodavca, i/ili sa adresom gde se proizvod može nabaviti, kao i to da li postoji opcija kućne dostave.Svi zainteresovani proizvođači mogu da se jave i plasiraju svoj proizvod, a građani su u prilici da kupovinom na ovaj način pomognu lokalnim proizvođačima.  
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar