Danas je 1. april - Dan šale
Autor:
20.04.2001.

Dan šale, koji se u mnogim zemljama obeležava 1. aprila, jeste vreme kada ljudi jedni drugima prave bezopasne smicalice i objavljuju lažne novosti, sa ciljem da ismeju nekoga. Tada se trudimo da smislimo što originalniju šalu, kako bismo prevarili ljude oko nas i ulepšali dan osmehom. Da li ćete nekome zasoliti kafu, ili saopštiti da je tom nekome prošao tiket na kladionici,sve zavisi od vaše kreativnosti, ali je najbitnije imati ukusa i na pravi način obeležiti 1. april. Napravljena šala je "prvoaprilska šala", a onaj koji pravi smicalicu u trenutku kada prevari "svoju žrtvu" uzvikuje "Aprili-li".
U nekim zemljama, kao u Velikoj Britaniji, Australiji i Južnoafričkoj Republici, podvale se prave samo do podneva, a onaj ko ih napravi posle podne naziva se aprilskom budalom (April Fool). U mnogim drugim zemljama šale se prave tokom celog dana.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar