Dan grada Sombora - 17. februar
Autor:
20.02.2017.

Za Dan grada, 17. februar 2012. godine, u Narodnom pozorištu Sombor, u 12,00 časova biće priređena svečanost na kojoj će Daliboru Čuturi, sportisti – rukometašu biti uručena nagrada, Povelja grada Sombora, za postignute rezultate u 2011. godini. Sombor je status slobodnog kraljevskog grada stekao 17. februara 1749. godine, kada je Austrougrska carica Marija Terezija, potpisla privilegijalno pismo. Status grada Sombor je izgubio u vremenu između dva Svetska rata, da bi mu bio vraćen odlukom Vlade Republike Srbije, odnosno novim Zakonom o teritorijalnoj organizaciji Republike koji je usvojila Narodna Skupština, 2008. godine. U umetničkom delu programa učestvuju: MOH „Juventus kantat“, „Amadeus“- mešoviti orkestar Muzičke škole „Petar Konjović“, Jovan Delić, učenik trube u klasi profesora Danijela Zorka i Lana Momirović, svetska prvakinja u fit kidu u 2011. godini.
Istog dana, 17. februara, Grad građanima poklanja predstavu „Kate Kapuralica“ sa početkom u 20,00 časova u Narodnom pozorištu i dan kasnije, 18. februara, film „Žućko – priča o Radivoju Koraću“. Film će biti prikazan u Narodnom pozorištu, sa početkom u 21,00 čas.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar