Blog - kategorija 025info blog

Kategorija: 025info blog

Veliki petak je za sve hrišćane dan strogog posta, a u Srbiji je običaj da se na Veliki petak zaustave svi poslovi i u kući i u polju. Na Veliki petak se farbaju jaja i to u crvenu boju koja je simbol nevino prolivene krvi Hristove i novog života koji se rađa iz njegove svesne žrtve. Veliki petak je za hrišćane izraz poštovanja prema žrtvi Hristovoj i vere...

Kategorija: 025info blog

Za bogate zavežljaje potrebno je: 4 svinjske šnicle od vrata 150 grdimljene mesnate slanine 1 glavica crnog luka 4 kašike senfa 6 vecih krompira 200 grtvrdog sira  ulje, vegeta, biber Meso ispržiti na malo ulja sa obe strane i začiniti sa vegetom i biberom. Krompir i crni luk očistiti i iseći na kolutove. Iseći 4 veće alu-folije u nauljiti. Na sredinu folije staviti krompir, a preko...

Kategorija: 025info blog

Napokon lepo vreme i temperature u plusu! Većina nas se radovala ovom proleću jer je zime bila duga i prevrtljiva... Sa prolećem kreće novi ciklus u prirodi, a i ljudi se bolje osećaju. Šta je to što smo zaboravili i što nam je najviše nedostajalo tokom duge, duge zime? Kao prvo nedostajalo nam je sunce. Ta narandžasta lopta verovatno će nam u julu dosaditi ali sad nam je bilo...

Kategorija: 025info blog

Za punjene korompiriće potrebno je: 8 kom krompirića 100 gr suvog mesa  100 gr sira  100 gr mešavine povrća po želji  100 gr vajkrema  po ukusu so, bibera  vegeta  malo ulja   kečap, majoneza i peršun za posuti Priprema: Krompir oguliti i izrezati za pola... Staviti ga u hladnu posoljenu vodu da prokuva nekih 10 minuta. Ne treba ga skroz skuvati jer ga trebate...

Kategorija: 025info blog

Za sočna rebarca potrebno vam je: 1 kg svinjskih rebaraca 2 kašičice biljnog začina 2 kašičice mešavine biber i beli luk 1 kašičica začinske paprike 1 kašičica soli 1 kašičica origana 1 kašičica sušenog peršuna 1 kašičica sušenog ruzmairna Priprema: Sve začine izmešati, pa dobro utrljati u meso sa svih strana. U tepsiju staviti foliju, podmazati sa malo ulja, pa poslagati začinjena rebarca. Umotati u foliju i...

Kategorija: 025info blog

Potrebni sastojci: 1/2    pileta 2 kašike    svinjske masti 1 glavica    luka 1    paradajz svež ili zamrznut 2    crvene paprike sveža ili zamrznuta 2    šargarepe 1 češanj    belog luka 1    lovorov list 1 kašika    vegete malo    origana malo    kima malo    bibera mlevenog malo    mirođije malo    mente 1 kašičica    mlevene crvene paprike 5 dcl    vode     Za zapršku: 20 g    maslaca 1 kašika    mekog brašna Priprema: Pile...

Kategorija: 025info blog

Piletina sa mileramom Potrebno je:     500 g belog mesa     3 glavice crnog luka     1 mileram     malo soli     malo bibera     malo peršunovog lista Priprema: Iseckati na kockice belo meso, dodati malo ulja, dinstati. Posle 15 minuta dodati iseckani crni luk, dinstati još malo, kada su luk i meso pečeni dodati mileram i začine po volji....

Kategorija: 025info blog

Punjene ćufte: Potrebno je:     1 kg mljevenog mesa     100 g crvenog luka     2-3 čena belog luka     1 veza peršunovog lista     20 g vlašca     1 jaje     malo prezli     200 g kiselih...

Kategorija: 025info blog

Koja je tajna sreće i uspeha? Kako postići blagostanje? Kako postići uspeh? Kako postati omiljen? Kako postati voljen? Više nije nikakva novost da zahvalnost leži u osnovi istinske sreće i blagostanja. Naravno, nije dovoljno samo biti zahvalan, potrebna je i aktivnost usmerena ka ostvarenju želja i ciljeva, potrebni su strpljenje i upornost, ALI bez zahvalnosti je sve to mnogo teže. Čak i kada uspemo...

Kategorija: 025info blog

Mirođija je aromatična biljka čiji se listovi i plodovi često koriste kao začin u kulinarstvu. Sitno seckani listići se dobro slažu jogurtom, kiselom pavlakom ili kremastim sirevima. Sos od mirođije se obično poslužuje uz bareno meso i krompire. Sastojci:     800 g svinjskog buta     150 g crnog luka     2 čena belog...