Blog - kategorija 025info blog

Kategorija: 025info blog

Haleid nam je svakako već poznat po proslavljenom romanu “Lovac Na Zmajeve”. Iako smo mislili da će pisac u sledećoj knjizi teško da nadmaši uspeh prve knjige, desilo se baš to – dobili smo još bolju priču. U maju 2007. godine Haleid je objavio drugi roman „Hiljadu čudesnih sunaca“. I obe knjige prodate su u preko 50 miliona primeraka širom sveta. Iako se u stvarnom životu Haleid bavi internom medicinom,...

Kategorija: 025info blog

Piletina u kombinaciji sa sosom od pečenih paprika  je verovatno nešto što niste probali. Ako i posle ovoga to ne učinite, ne znate šta propuštate!  Potrebni sastojci: 1 velika glavica crnog luka 4 veće crvene pečene paprike 300 g kuvane piletine (batak, belo meso) malo soli sveži peršun 200 ml pavlake za kuvanje 100 g pirinča malo ulja Priprema: Glavicu crnog luka sitno iseckati i prodinstati...

Kategorija: 025info blog

Gotovo uvek u životu postoji situacija u kojoj se pitamo: “Šta bi bilo da sam par godina unazad neke stvari uradio drugačije? “ I ne ostaje uvek na ovom jednom pitanju; ovo pitanje pokrene bujicu pitanja. Neki postupci mogu zauvek da promene tok našeg života.Ali, ne dobiju svi šansu da svoj život vrate u onu savršenu sliku koja je ostala urezana u pamćenje kao najbolja moguća.Ovo je priča...

Kategorija: 025info blog

Šumadijska pica: Potreban materijal:     1/2 L jogurta     9 kašika griza     jedna mala šoljica za kafu ulja     jedan prašak za pecivo     osam tankih kora za pitu     150 grama neke šunke     150 grama kačkavalja ...

Kategorija: 025info blog

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju danas uspomenu na Ćirila i Metodija koji su širili hrišćansku veru i pismenost među Slovenima. Na praznik svetih Ćirila i Metodija, brojne evropske države obeležiće izuzetan jubilej - 1.150 godina od početka hristijanizatorske misije solunske braće. Braća Ćirilo i Metodije rođeni su u Solunu, u kući znamenitih i bogatih roditelja. Stariji brat Metodije proveo je kao oficir deset godina među makedonskim Slovenima...

Kategorija: 025info blog

Proteklih dana u medijima često možete naići na članke o tome kako je novinarstvo najgora profesija, najstresnije i najodgovornije zanimanje. Piše čak i da je bolje biti drvoseča nego novinar. Što je najgore, ne preteruju mnogo. Novinarstvom se bave svi osim onih koji su školovani za to. Juri se tiraž, prodaja oglasa, zadire se u privatnost i sve je češći senzacionalizam kojim se auditorijum hvata kao riba na...

Kategorija: 025info blog

Poslednji begunac naziv je novog istorijskog romana popularne Trejsi Ševalier. Trejsi je postala poznata čitaocima širom Srbije kao autorka bestselera Devojka sa bisernom minđušom. Na novu priču smo ovaj put morali da čekamo nekoliko godina, ali niko od čitalaca nije posumnjao u to da je nova priča Trejsi Ševalijer bila vredna čekanja.  Ova knjiga nalazi se u TOP 5. Sasvim bih se složila sa njenim visokim mestom...

Kategorija: 025info blog

Za Šarene špagete potrebno vam je: 1 pakovanje špageta 1-2 tikvice nekoliko cvetova brokoli (može i ne mora) 150g slanina  parmezan (za posipanje)  origano (po želji) Priprema: Skuvati testeninu, ocediti i ostaviti da se malo prohladi. U tiganju propržiti slaninu seckanu na kockice (nije potrebno dodavati ulje, pogotovo ako je slanina masna) i u to dodati iseckane tikvice, takođe na kockice, kratko propržiti. Kada je nadev gotov po...

Kategorija: 025info blog

Za savršeni Letnji ručak potrebno vam je: 500 g tikvica ili plavog paradajza 300 g mlevene piletine ili ćuretine 2 parčeta tost hleba 1 jaje malo soli, po ukusu vegete,  po želji beli luk po potrebi voda,  po potrebi jogurt s 0 % mm, malo maslinovog ulja Priprema: Samleti meso, natopiti hleb s vrlo malo vode, sjediniti meso i hleb, dodati vegetu po ukusu, jaje i ako...

Kategorija: 025info blog

Za Pikantnu piletinu potrebno je: 100 g    brašna 500 g    pilećeg filea 2 kašičice    vegete 1 kašičice    čilija 40 ml    suncokretovog ulja Priprema Piletinu isecite na kockice veličine 2 cm x 2 cm. U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte dve kašičice vegete i kašičicu do dve čilija, u zavisnosti od toga koliko volite ljuto, pa sve dobro promešajte. U veći tiganj sipajte ulje, pa zagrejte...