Blog - kategorija 025info blog

Kategorija: 025info blog

Banjalučki ćevap u lepinji mnogi smatraju najslavnijim brendom Banjaluke. Jedinstven je po svom izgledu, ukusu i načinu serviranja. Pojavio se pre više od 100 godina i proslavio se i odomaćio prvo po celoj bivšoj SFRJ, a potom i dalje po svetu. A razlog za to, svakako, postoji... Sastojci za 8 osoba: 1400g junetine, od plećke 3 prstohvat bibera ...

Kategorija: 025info blog

Za ukusne uštipke od mesa potrebno je: 200 ml kuvanog soka od paradajza oko 200 ml vode 2 čena belog luka 1 kašika brašna po potrebi so 1 kašičica šećera 1 kašičica peršuna ulje uštipci (otprilike 5 komada po osobi) Priprema: U dublji tiganj zagrejati 2-3 kašike ulja. Dodati kašiku brašna i pržiti najviše 2 minuta, ne sme da zagori. Zatim tiganj skloniti sa vatre i dodati...

Kategorija: 025info blog

Medena krilca Sastojci: 1 kg pilećih krilaca,  1 kg krompira,  2 glavice crvenog luka,  1,5 supena kašika meda,  suncokretovo ulje,  vegeta, biber, peršun Uključite rernu na njenu najvišu temperaturu. Neka se DOBRO zagreje. Za to vreme (otprilike 10-15 minuta) ogulite krompir, isecite ga na četvrtine (ako je veći na osmine) i stavite u tepsiju u kojoj ćete peći krilca. Izrežite crveni luk na četvrtine i stavite u...

Kategorija: 025info blog

Italijanski rigatoni Potrebni sastojci: 1 velika glavica crnog luka 3 cena belog luka 7 parceta tanko secene dimljene pecenice 4 kašike maslinovog ulja biber so 300 g paradajz pelata 1 kašicica šecera 200 ml pavlake za kuvanje 250 g rigatona 3-4 lista svežeg bosiljka Crni luk iseckati na rebarca, a zatim ga malo propržiti na maslinovom ulju. Kada je luk napola pržen, dodati na kockice iseckane listiće...

Kategorija: 025info blog

Piletina u kornfleksu Sastojci:     500 g pilećeg belog mesa     20 g putera     30 g senfa    ...

Kategorija: 025info blog

Škole u Srbiji obeležavaju danas Svetog Savu, Dan duhovnosti i školsku slavu, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, koga je najveći broj škola obeležio pre dva dana, po preporuci Ministarstva prosvete, prenosi RTV. Prema podacima ministarstva, 70 odsto škola obeležilo je slavu u petak, a oni koji praznuju danas, priređuju prigodne priredbe uz sečenje slavskog kolača. Praznik Sveti Sava je ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na...

Kategorija: 025info blog

Punjene palačinke - sastojci: 200 grama mešanog mlevenog mesa 100 grama graška iz konzerve 3 mrkve so 4-5 kiselih krastavaca 100 grama riže vegeta kiselo mleko 10-12 listova trapista Za pohovanje: 2 jaja prezle Priprema:

Kategorija: 025info blog

Karađorđeva šnicla        4 parčeta svinjskog mesa     100 g kajmaka     200 g šunke     prezle     brašno     2 jajeta     začini Meso predhodno dobro izlupati i usoliti. Zatim namazati kajmakom i staviti šunku. Sa obe strane zatvoriti i urolati. Zatvoriti čačkalicom i staviti u frižider...

Kategorija: 025info blog

Šufnudle sa kobasicom: Sastojci:     1 kg barenog krompira     200 g oštrog brašna     1-2 jaja     so     muskatni oraščić     50 g griza     1 glavica crnog luka     1 kašika ulja     50 g paradajz pirea ili soka...

Kategorija: 025info blog

Zapečena riba u paradajz sosu (posno) Sastojci     500 g fileta oslića     600 g kuvanog pirinča     2 kašike ulja     so     biber     40 g paradajz pirea     30 g brašna     bosiljak     1 limun     2 glavice zelene salata     peršun Priprema Filete oslića iseći na komade, posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno te ih sa svih strana ispržiti...