lokacija: Apatin
objavljeno: 19.04.2017.

Interesne veze Simonovićeve, Medakovića i DS-a

Srbija i Svet

Pre neki dan predsednica Višeg suda Stanka Simonović, u dogovoru sa ljudima iz DS, pravosuđa, advokata odnosno sada javno obelodanjenim ogrankom Advokatske komore Vojvodine iz Pančeva, ali i uz podršku NUNS i NDNV krenula je u hajku na Regionalnu RTV “Pančevo”
Posebno je interesantno da u odbranu sudije staju advokati. Ali se Stanka Simonović grdno prevarila ukoliko je mislila da će nas to sprečiti ili uplašiti da istražimo ceo slučaj vezan za odluku Višeg suda u Pančevu da se ukine presuda Osnovnog suda u Vršcu kojom je Stefan Cvetković proglašen krivim za više dela uvrede i neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa.
Iza toga stoji predsednica ovog suda Stanka Simonović, odnosno, da je presuda proizvod njenih ličnih kontakata, naplate starih dugova i potrebe da se ne zameri određenim ljudima. To se pojavilo nakon analize celog slučaja od početka podnošenja tužbe i reakcija koje je ona izazivala.
Reakcije udruženja kakva su NUNS i NDNV su očekivane pošto su i oni deo iste “žute” klike. Samo da ih podsetimo, odnosno da pitamo ova dva novinarska udruženja zbog čega nisu stali u odbranu sudije Cvete Kajević Grubišić nakon izricanja presude, nego su sproveli pravi medijski linč nad njom. Nismo tada čuli ni reakciju advokata. Takođe ekipa koja je stala u odbranu Stanke Simonović, sada uz podršku i pojedinih medija, sakrila je informaciju da je advokat koji zastupa Stefana Cvetkovića, Gordan Medaković, čiji je otac Nikola Medaković godinama bio predsednik Višeg suda u Pančevu i koji je takođe žestoko uticao na Stankinu karijeru.
Stanka je zapravo na mesto predsednika Višeg suda došla nakon odlaska Nikole Medakovića u penziju i dobro obavešteni izvori tvrde da je on imao veliki uticaj na njeno imenovanje. Postavlja se pitanje da li ovde ima sukoba interesa i naplate starih dugovanja? Javna tajna je da Gordan Medaković sprovodi samo formalno tehničke stvari dok suštinski sve predmete završava njegov otac Nikola Medaković bivši predsednik Višeg suda u Pančevu i to mimo sudnice, najčeće u kafani.
Onaj ko unajmi Gordana dobro zna da unajmljuje link do Nikole Medakovića. Penzionisani predsednik Višeg suda obilato koristi svoje kontakte da bi predmet bio rešen u klijentovu korist. Suđenje ili odlučivanje u takvim predmetima ako su sudija ili predsednik suda ljudi sa kojima Nikola Medaković ima dil su čista farsa.
Gordan je osrednji advokat koji bi imao mnogo manje posla da nije tate. Ovako tata najčešće ugovara i završava poslove prljavim metodama, a sin samo stavlja potpis. Sin Gordan služi samo kao pokriće za tatino mešetarenje.
U slučaju Cvetković otišlo se korak dalje. Nije Stefan Cvetković čovek bez ikakvih primanja unajmio Gordana već je Nikola unajmio Cvetkovića da blati određene ljude.
 

Izvor: Radio televizija Pančevo

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Na održanim izborima za savete i nadzorne odbore u još trinaest mesnih zajednica u Novom Sadu, Srpska napredna...

Exit Festival večeras će otvoriti svoje kapije, a na glavnu festivalsku binu izaći će jedan od najvećih rok...

Možda Aleksandar Vučić jednostavno voli Novi Sad, diplomatski odgovara gradonačelnik srpske Atine i funkcioner SNS Miloš Vučević na...

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica izabran je za potpredsednika Skupštine evropskih regija (AER), najuticajnije mreže regiona u...

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da je ekonomska saradnja Srbije i Nemačke sve bolja, da...

Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu i time preuzeo dužnost predsednika Srbije u narednih pet godina. Srbija...