lokacija: Apatin
objavljeno: 12.10.2017.
Autor: Jelena

Sve spremno za 22. Dunavski polumaraton, prijavljen rekordan broj takmičara

Sport

Sve je spremno za 22. Dunavski polumarataom, a koji će biti održan u Apatinu u nedelju, 15. oktobra. Organizator najavljuje rekordan broj takmičara iz 12 zemalja.


- Dunavski polumaraton iz godine u godinu prerasta u sve masovniju manifestaciju, a što pokazuje i broj prijavljenih takmičara. Cilj nam je da Apatin stavimo na atletsku kartu ne samo Srbije, već i regiona, i rekao bih da smo na dobrom putu ka tome. Očekujemo preko 800 takmičara. U 11 sati počinje polumaratonska trka na 21 km, a već 15 minuta kasnije i trka na 5 km. Ove godine smo povećali masovnost učesnika za preko 30 posto, što je izuzetan rezultat, rekao je Goran Čegar, organizator ovog Dunavskog polumaratona.


Start polumaratonske trke, kao i svih ostalih trka koje će biti održane u nedelju, je u Banji Junaković. Polumaratonska trka iz Banje ide ka samom centru grada, preko apatinske marine i gradske plaže, a okretište je na Harčašu, odakle se vraćaju nazad ka Banji. Pored samih trka, organizator je pripremio i zabavni deo programa.


- U okviru zabavnog dela programa, organizovali smo 6 štandova sa muzičkim programom, na svakom će biti po jedan DJ, a takođe smo angažovali i dve rok grupe, istakao je Čegar i pozvao sve sugrađane da dođu i podrže takmičare Dunavskog polumaratona, sada već tradicionalne apatinske manifestacije, duge 22. godine.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Poznati su parovi četvrfinala kupa Srbije na području FSP Sombor. Ekipe iz apatinske opštine "Bratstvo" iz Prigrevice i...

Odigrane su utakmice prvog kola kupa na području Fudbalskog saveza Sombor. Opštinski susret na stadionu kraj Dunava između...

Specijalna bolnica za rehabilitaciju ,,Junaković'' Apatin organizuje ekipno takmičenje na kuglani Banje Junaković, ,,Junaković super ligu 2017./2018.'' u...

Kuglaši Apatina su odigrali još jednu utakmicu kakva se od njih i očekivala. Uz odličnu igru celog tima...

USR Bucov je u zalivu iza Marine organizovao 11. Memorijal „Miroslav Smiljanić Crv“ u znak sećanja na nekadašnjeg...

Kad je starter dao znak za početak trke, mnogo se pozitivne energije raspršilo bačkom ravnicom a sportska mladost...