lokacija: Apatin
objavljeno: 19.06.2017.
Autor: Rajko

Đuro Borbelj debitovao za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju

Sport

Članovi Atletskog kluba Apatin i prethodne nedelje bili su aktivni, nastupajući na 9. Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje je održano u Tetevenu (Bugarska) i na 9. ASICS Trci prijateljstva u Kuli.
 
Atletska reprezentacija Srbije koja je sastavljena na osnovu plasmana na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Andrevlju 15. aprila ove godine i kriterijuma koje je odredio savezni seektor Slobodan Popović, nastupila je na devetom po redu Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju čiji je domaćin bila Bugarska Atletska Federacija i Grad Teteven. U sastavu državne reprezentacije svoj debitantski nastup imao je Đuro Borbelj koji je osvojio 12. mesto u konkurenciji seniora na izuzetno teškoj i zahtevnoj stazi dužine 12,9 kilometara i sa visinskom razlikom +870 metara/-870 metara. Na takmičenju je vođa delegacije Republike Srbije bio Goran Čegar, koji je na kraju takmičarskog programa nastupio u otvorenoj trci na 4,3 kilometra i ostvario pobedu.

Istog dana u Kuli je održana tradicionalna 9. ASICS Trka prijateljstva u kojoj je nastupio rekordan broja od preko 1000 takmičara među kojima je bio i veliki broj članova AK Apatin. U trci na 10 kilometara najuspešnija je bila Mariana Čegar Lukić koja je u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji osvojila šesto mesto. Snežana Milošević osvojila je 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji. Predrag Knežević takođe je osvojio 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji, a Zoran Radičanin je u istoj starosnoj kategoriji zauzeo 3. mesto. Pored njih troje zapažene nastupe u istoj trci imali su Nebojša Ćulumović, Katarina Popov, Goran i Alisa Bajić, Branislava Đuričin, Žaklina Klemen Mitrović i Branka Veličković,  dok je u trci na 5 kilometara dobar nastup imao Milan Kovačić.
 
Naredne subote članove AK Apatin očekuju nastupi na tradicionalnoj međunarodnoj Vidovdanskoj trci u Brčkom na 10 kilometara gde će se takmičiti Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić, dok će u Novom Sadu na Noćnom maratonu nastupiti nekoliko seniora AK Apatin.
 
Uporedo sa učešćem na takmičenjima, vrše se pripremne radnje u vezi organizacije 22. ASICS Dunavskog polumaratona u Apatinu (15.10.2017. godine), za koji se četiri meseca pre starta prijavilo preko 100 takmičara i takmičarki, što je pokazatelj da će ove godine biti oboren rekord po broju učesnika, a samim tim i da je AK Apatin jedan od najboljih organizatora u Srbiji i okruženju.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Škola plivanja u organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture "Svi na sport" počinje 29. juna a upis zainteresovanih je...

U subotu se u Banji Junaković održava osma po redu Lička olimpijada na kojoj će nastupiti 20 ekipa iz Srbije,...

Odbojkaški savez Srbije ove godine organizuje kamp najperspektivnijih odbojkašica i odbojkaša sa prostora cele Srbije rođenih 2003. godine...

Govoreći o sjajnom uspehu Rukometnog kluba PIK Prigrevica, šampionskoj tituli u Trećoj ligi - grupa Bačka u sezoni...

Turnir u malom fudbalu pod nazivom Karavukovo 2017 počeće 1. jula, a organizatori su najavili kvalitetnu borbu i...

Na osnovu prijava ekipa koje su dostavljene organizatoru takmičenja, Zavičajnom udruženju Ličana Nikola Tesla predstojeća 8. Lička olimpijada...