lokacija: Apatin
objavljeno: 19.06.2017.

Đuro Borbelj debitovao za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju

Sport

Članovi Atletskog kluba Apatin i prethodne nedelje bili su aktivni, nastupajući na 9. Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje je održano u Tetevenu (Bugarska) i na 9. ASICS Trci prijateljstva u Kuli.
 
Atletska reprezentacija Srbije koja je sastavljena na osnovu plasmana na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Andrevlju 15. aprila ove godine i kriterijuma koje je odredio savezni seektor Slobodan Popović, nastupila je na devetom po redu Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju čiji je domaćin bila Bugarska Atletska Federacija i Grad Teteven. U sastavu državne reprezentacije svoj debitantski nastup imao je Đuro Borbelj koji je osvojio 12. mesto u konkurenciji seniora na izuzetno teškoj i zahtevnoj stazi dužine 12,9 kilometara i sa visinskom razlikom +870 metara/-870 metara. Na takmičenju je vođa delegacije Republike Srbije bio Goran Čegar, koji je na kraju takmičarskog programa nastupio u otvorenoj trci na 4,3 kilometra i ostvario pobedu.

Istog dana u Kuli je održana tradicionalna 9. ASICS Trka prijateljstva u kojoj je nastupio rekordan broja od preko 1000 takmičara među kojima je bio i veliki broj članova AK Apatin. U trci na 10 kilometara najuspešnija je bila Mariana Čegar Lukić koja je u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji osvojila šesto mesto. Snežana Milošević osvojila je 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji. Predrag Knežević takođe je osvojio 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji, a Zoran Radičanin je u istoj starosnoj kategoriji zauzeo 3. mesto. Pored njih troje zapažene nastupe u istoj trci imali su Nebojša Ćulumović, Katarina Popov, Goran i Alisa Bajić, Branislava Đuričin, Žaklina Klemen Mitrović i Branka Veličković,  dok je u trci na 5 kilometara dobar nastup imao Milan Kovačić.
 
Naredne subote članove AK Apatin očekuju nastupi na tradicionalnoj međunarodnoj Vidovdanskoj trci u Brčkom na 10 kilometara gde će se takmičiti Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić, dok će u Novom Sadu na Noćnom maratonu nastupiti nekoliko seniora AK Apatin.
 
Uporedo sa učešćem na takmičenjima, vrše se pripremne radnje u vezi organizacije 22. ASICS Dunavskog polumaratona u Apatinu (15.10.2017. godine), za koji se četiri meseca pre starta prijavilo preko 100 takmičara i takmičarki, što je pokazatelj da će ove godine biti oboren rekord po broju učesnika, a samim tim i da je AK Apatin jedan od najboljih organizatora u Srbiji i okruženju.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Kajak klubu „Panonija“ sezonu zatvaraju nabavkom nove opreme. Uz podršku sponzora koji su prepoznali perspektivu ovog sporta...

Poznati su parovi četvrfinala kupa Srbije na području FSP Sombor. Ekipe iz apatinske opštine "Bratstvo" iz Prigrevice i...

Odigrane su utakmice prvog kola kupa na području Fudbalskog saveza Sombor. Opštinski susret na stadionu kraj Dunava između...

Specijalna bolnica za rehabilitaciju ,,Junaković'' Apatin organizuje ekipno takmičenje na kuglani Banje Junaković, ,,Junaković super ligu 2017./2018.'' u...

Kuglaši Apatina su odigrali još jednu utakmicu kakva se od njih i očekivala. Uz odličnu igru celog tima...

USR Bucov je u zalivu iza Marine organizovao 11. Memorijal „Miroslav Smiljanić Crv“ u znak sećanja na nekadašnjeg...